Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-10-18

PowerCell: PowerCell erhåller europeiskt patent för ny innovation gällande bränslecellstacken PowerCell S2 - för en mer kompakt, robust och stabil bränsle

POWERCELL ERHÅLLER EUROPEISKT PATENT FÖR NY INNOVATION GÄLLANDE BRÄNSLECELLSTACKEN POWERCELL S2 - FÖR EN MER KOMPAKT, ROBUST OCH STABIL BRÄNSLECELLSSTACK

Det ledande bränslecellsföretaget PowerCell Sweden AB (publ) http://www.powercell.se/ har fått ett nytt europeiskt patent. Det är en ny innovation för bränslecellsstacken PowerCell S2 http://www.powercell.se/wp-content/uploads/2015/09/S2_Fuel_Cell-150409.pdf , en utformning av en s.k. flow field plate (flödesplatta) för bränsleceller. Med den nya innovationen kan slutkunderna förvänta sig en kompaktare bränslecellsstack vilket underlättar integration och öppnar upp för fler möjliga applikationer samt en bränslecellsstack som är både stabilare och lättare att använda då den klarar en större variation i driftbetingelser, så som skillnader i temperatur och fukthalt.

Bränsleceller förväntas spela en mycket viktig roll i omställningen till förnyelsebara bränslen och det ledande bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB arbetar ständigt vidare i utvecklingen av nya lösningar och patent inom bränslecellsteknik. Nu har bolaget fått en patentansökan för en ny innovation gällande bränslecellsstacken PowerCell S2 godkänd i Europa.

Den största fördelen som den nya innovationen har jämfört med andra kända lösningar är kombinationen av att maximera den aktiva ytan och skapandet av en integrerad temperaturstabiliseringszon i varje cell. Med den nya patenterade innovationen kan slutkunderna förvänta sig en kompaktare bränslecellsstack, vilket underlättar integration och öppnar upp för fler möjliga applikationer, en bättre livslängd dvs. fler driftstimmar samt en robustare bränslecellsstack som klarar mer varierande driftförhållanden.

- Tack vare våra eminenta ingenjörer blir vår bränslecellsstack PowerCell S2 i och med den nya patenterade innovationen både stabilare och lättare för kunden att använda, då den klarar mer varierande förhållanden och driftbetingelser. Patentansökan är dessutom skickad till länder utanför EU, säger Per Ekdunge, vice VD och CTO, PowerCell Sweden AB.

Bakom innovationen står PowerCells egna ingenjörer, alla Tekn. Dr.; Andreas Bodn, Thomas Tingelöf och Axel Baumann Ofstad samt de av PowerCell anlitade konsulterna Jari Ihonen (VTT, Finland) och Anders Tenstam (Volvo Technology).

PowerCell Sweden har utvecklat bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för flertalet applikationer.

Göteborg, 2016-10-18

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassn
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0)31-720 36 20
Email: per.wassen@powercell.se mailto:per.wassen@powercell.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PowerCell Pressrelease 2016-10-18 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18835

Denna information är av sådan information som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 oktober, 2016, kl. 08:45 CET.

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer.

PowerCell har utvecklat ett modulsystem av bränslecellsplattformar, som drivs av ren miljövänligt producerad vätgas där enbart el, värme och vatten är utsläppen. Bränslecellerna är också designade för att klara reformerad vätgas från exempelvis biogas, naturgas, biodiesel eller standard diesel.

I det fall vätgasinfrastruktur saknas, så har PowerCell kombinerat sin ledande bränslecells- och reformerteknologi och utvecklat ett bränslecellssystem, PowerPac, som omvandlar standarddiesel, via vätgas, till el. Detta sker på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, där utsläppen av kolmonoxid, kväveoxider och partiklar elimineras helt och koldioxiden kraftigt reduceras jämfört med en traditionell dieselmotor.

PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm och är en industriell spin-out från Volvokoncernen. G&W Fondkommission är av Bolaget utsedd Certified Adviser för listningen vid Nasdaq First North Stockholm. Bland de största ägarna finns Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus och Volvo Group Venture Capital. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se http://www.powercell.se

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.