Du är här

2018-07-31

Precio Fishbone: Precio Fishbone förvärvar minoritetsandelen i dotterbolag

PRECIO FISHBONE FÖRVÄRVAR MINORITETSANDELEN I DOTTERBOLAG

Precio Fishbone etablerade 2013 ett utvecklingscenter i Ho Chi Minh City i Vietnam tillsammans med det danska bolaget Incubes. Satsningen har varit mycket lyckosam och utvecklingscentret är centralt för framgångarna med de mjukvaruprodukter som Precio Fishbone utvecklat under de senaste åren. Bolaget i Vietnam har idag 45 anställda och är en integrerad del av våra team för produktutveckling och förvaltning av produkterna Omnia, NGO online och Kaskelot.

Mot bakgrund av den betydelse som utvecklingscentret i Vietnam har för Precio Fishbone har bolagets styrelse den 30 juli 2018 beslutat att utnyttja möjligheten att förvärva Incubes minoritetspost på 15 % av aktier och kapital. Köpeskillingen uppgår till 2,5 MSEK och tillträdesdag är den 1 juli 2018. En tilläggsköpeskilling på maximalt 2,5 MSEK kan komma att betalas ut under en tre-årsperiod från tillträdesdagen beroende på om ett antal villkor uppfylls.

Förutom den strategiska betydelsen av att dotterbolaget i Vietnam blir helägt kommer förvärvet innebära beräknade kostnadsbesparingar på cirka 1,5 MSEK årligen under fyra år.

Stockholm den 30 juli 2018

Styrelsen

För ytterligare information kontakta Bengt-Åke Älgevik, styrelsens ordförande 070-873 18 38.

Denna information är sådan information som Precio Fishbone AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning, MAR. Informationen lämnades, genom bolagets försorg, för offentliggörande den 31 juli 2018 klockan 8:30. Kontaktperson Christer Johansson 073 078 80 40.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser enligt Nasdaq First North Premier Stockholms regelverk. Erik Penser Bank AB är även likviditetsgarant för bolagets B-aktie.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Precio Fishbone Pressrelease 2018-07-31.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23730

Precio Fishbone är ett konsult- och systemutvecklingsföretag med verksamhet i Borlänge, Göteborg, Örebro, Eskilstuna, Malmö, Stockholm, Västerås, Växjö, Köpenhamn och Ho Chi Minh City i Vietnam. Företaget har också representations-kontor i London och Ottawa. Totalt är drygt 220 personer anställda i koncernen.

Precio Fishbone utvecklar och tillhandahåller såväl paketerade som skräddarsydda IT-lösningar där förståelse för kundens verksamhet är en lika viktig utgångspunkt som teknik. Precio Fishbone är Microsoft Gold Partner inom fyra områden: Collaboration and Content, Application Development, Application Integration och Cloud Productivity.

Företaget är listat på Nasdaq Stockholm First North Premier.

www.preciofishbone.se http://www.preciofishbone.se

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.