Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-20

Proffsens favoritaktier

wysiwyg_image

Ett nedtryckt spelbolag får full pott. Här är aktierna som går hem bäst hos analytikerna.

MISSA INTE: Aktierna som dissas av proffsen

Det är alltid viktigt att göra din egen analys av ett bolag innan ett investeringsbeslut ska tas som sparare, men det kan också vara smart att ta en titt på vad analytiker, personer som är anställda för att följa bolag, aktier och sektorer, tycker om aktien ifråga.

Dagens Industri har gått igenom vilka bolag som experterna är mest förtjusta i för stunden.

Ett gäng småspararfavoriter kvalar in på listan.

Undersökningen har gjorts genom att Dagens Industri, med hjälp av Bloomberg, tagit en titt på vilka betyg analytikerna har satt på respektive aktie. Skalan rör sig från ”1” till ”5”. Den förstnämnda siffran innebär sämsta tänkbara omdöme medan den sistnämnda är raka motsatsen.

LÄS ÄVEN: Korta Portföljen: Köpläge i teknikbolaget

De slår sig in i toppen

Leo Vegas får en maximal femma i betyg. Spelbolaget har haft ett svängigt och ojämnt år på börsen, men analytikerna tycks vara övertygade om att framtiden är ljus. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 108,2 kronor. 80 procent över aktuell kurs.

Ahlström-Munksjö och Resurs Holding är också uppskattade av experterna. Pappersbolaget och nischbanken får ett betyg på 4,8 respektive 4,6. Strax bakom skuggar Hemfosa, Saab och Investor. Samtliga landar på omkring 4,5 i betyg.

SE OCKSÅ: Experterna: ”Köpvärd avknoppning”

SSAB, Kungsleden, Dometic och Husqvarna tar även plats bland de tio mest omtyckta aktierna. Alla har ett betyg på cirka 4,4, skriver Dagens Industri.

Notera att bolagen följs av olika många analytiker. 19 personer bevakar SSAB på nära håll medan endast fem stycken har Leo Vegas under luppen.

YTTERLIGARE LÄSNING: Affärsvärlden: "Två köplägen – men sälj duon"

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.