Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-09-21

Ratos dotterbolag i konkurs

wysiwyg_image

 Ratos finska dotterbolag GS-Hydro Holding och dess dotterbolag GS-Hydro har lämnat in konkursansökan, efter samråd med Ratos och GS-Hydros långivare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den 31 december 2016 skrev Ratos ner det koncernmässigt bokförda värdet i GS-Hydro med 160 miljoner kronor till 0 kronor. Det koncernmässigt bokförda värdet på GS-Hydro uppgår till -64 miljoner kronor per 30 juni 2017.

GS-Hydro-koncernen har under en längre tid haft likviditets- samt lönsamhetsproblem vilka blivit akuta efter att en av bolagets största kunder inte kunnat fullfölja sina betalningsåtaganden.

Ratos har tillsammans med bolagets styrelse och ledning de senaste åren genomfört ett omfattande åtgärdsprogram. I kombination med detta har Ratos gjort betydande kapitaltillskott sedan år 2015. Det har givit effekt men har tagit lång tid och samtidigt har bolaget varit i en pressad situation på flera delmarknader. Bolagets situation är främst en följd av svag utveckling och betydande prispress på offshoremarknaden i kombination med att bolaget inte har en tillräckligt konkurrenskraftig marknadsposition, heter det.

Ratos förvärvade GS-Hydro 2001 i samband med förvärvet av Atle. GS-Hydro har cirka 600 anställda i 17 länder och försäljningen under 2016 uppgick till 93,7 miljoner euro, med ett ebita om -15,8 miljoner euro.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.