Du är här

2017-08-31

Råvaror och verkstad tar börsen uppåt

Stockholmsbörsen stiger i den tidiga torsdagshandeln med draghjälp från bolag som SSAB och Sandvik. På Aktietorget rusar Aerowash efter att ha fått en order.

Antalet arbetslösa i Tyskland sjönk med 5.000 i augusti jämfört med månaden före, rapporterar Bloomberg News. Väntat var en minskning med 6.000 personer, enligt byråns enkät.

I Europa var börserna i London, Frankfurt och Paris 0,3 till 0,5 procent högre efter en timmes handel med råvarubolag i topp.

Oljepriserna var nära oförändrade.

I Stockholm var storbolagsindex samtidigt 0,3 procent upp med aktier för 2 miljarder kronor omsatta på hela börsen.

Fingerprint Cards toppade med en uppgång på 2,0 procent. SSAB var 1,4 procent högre följt av Sandvik, Boliden, Atlas Copco och SKF 1,2 till 0,9 procent högre.

Ericsson noterades 1,0 procent ned, H&M 0,7 procent lägre.

Bilsäkerhetsbolaget Autoliv inleder ett samarbete med en global biltillverkare om radar för självkörande bilar. Aktien steg 0,7 procent.

Kostnaderna för fusionen mellan kredithanteringsbolagen Intrum Justitia och Lindorff har stigit ytterligare och är nu på totalt 2,8 miljarder kronor. Enligt Dagens Industri kan det dröja till 2025 innan Intrums gamla aktieägare har fått igen kostnaderna. Intrum tappade 0,4 procent.

Astra Zeneca ska under förra året ha lagt ett bud på det japanska läkemedelsbolaget Daiichi Sankyo. Budet ska inte ha accepterats, men sannolikheten för ett förvärv består. Aktien var oförändrad.

Gunnebo avancerade 1,5 procent efter att ha berättat om en fransk order på fingeravtrycksidentifiering värd 830.000 euro.

Den grupp investerare som handlar i Hufvudstadens C-aktie uppförde sig i dag acceptabelt lite längre än föregående fyra handelsdagar. Nasdaq stoppade handeln först efter 50 minuter.

Aktietorgslistade Aerowash rusade 24 procent efter att ha fått en order värd motsvarande på 8,3 miljoner kronor för tre system av tvättrobotar i Kanada.

Augusti månads avslutning markerar slutpunkten för rapportperioden för det andra kvartalet, även om några mindre bolag återstår.

Sedana Medical ökade 6 procent efter att ha redovisat en 34 procents ökad omsättning i det andra kvartalet med ett positivt rörelseresultat.

Affärsvärlden gör premiär för utgivning på torsdagar med att rekommendera köp av Evolution Gaming som handlades 1,7 procent upp. Vitvarutillverkaren Electrolux får en säljrekommendation men ökar 0,7 procent. För klädkedjan MQ blir rådet att vänta och aktien är oförändrad.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.