Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-09

Real Holding: Ny huvudägare i Real Holding i Sverige

NY HUVUDÄGARE I REAL HOLDING I SVERIGE

Real Holding i Sverige AB (publ) ("Real Holding" eller "Bolaget") har sedan tidigare kommunicerat att styrelse och ledning eftersökt en ny aktiv huvudägare som både stärker upp ägarbilden i Bolaget samt som också kan bidra med såväl kompetens, nätverk och kapitalisering/finansiering av Bolaget.

Bolaget kan idag presentera Bolagets nya huvudägare, Gremio Fastigheter AB, som idag har förvärvat totalt 1 410 000 stamaktier av serie A. Aktierna har förvärvats av såväl Kvalitena AB (publ) samt av Tuve Holding AB, som tidigare ägt vardera 705 000 A-aktier. Gremio Fastigheter AB är efter förvärvet största ägare sett till rösterna, med 20,32 % av rösterna i Bolaget samt 9,30 % av kapitalet.

VD i Gremio Fastigheter är Lars Olsten som även är grundare och partner i fastighetsbolaget Newcap AB som förvaltar, utvecklar och producerar fastigheter i mellersta och södra Sverige. Bland projekten kan nämnas byggnation av 105 lägenheter i Linköping och 65 lägenheter i Riksten. Lars har trettio års erfarenhet från organisationsutveckling, finansiering och ekonomistyrning i olika verksamheter, både som anställd och i egen regi.

Styrelseordförande är Mats Jämterud som dels var medgrundare och tidigare VD för Arlandastad Holding AB som utvecklar Stockholm Airport City och dels är Styrelseordförande i Umida Group (publ) som nyligen genomgått en framgångsrik turn-around under Mats ledning. Mats har förutom sin fastighetserfarenhet även tjugo års erfarenhet av konceptutveckling, försäljning och strategisk marknadsföring både i Sverige och internationellt för varumärken som Electrolux, Ericsson, ABSOLUT, Disney m.fl. Tidigare grundare, ägare och VD på tre större kommunikationskonsultbyråer.

"Vi ser en stor dold potential i REAL Holding som vi tillsammans med erkänt skickliga individer och bolag i vår närmsta krets och i nära samarbete med REALs ledning kommer arbeta hårt för att realisera. Vi har som ambition att innan sommaren kunna presentera en reviderad plan och strategi för bolaget och har redan påbörjat det arbetet tillsammans med bolagets ledning." säger Mats Jämterud, styrelseordförande i Gremio Fastigheter.

"Vi är mycket positiva över att äntligen ha fått in en stark storägare med tydliga ambitioner och som i nära samarbete med oss aktivt kommer in och bistår oss i utvecklingen av bolaget." säger Daniel Andersson, VD Real Holding.

Stockholm den 9 juni 2017

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 9 juni 2017 kl. 12.30 CET

För ytterligare information:

Daniel Andersson, VD
Telefon: +46 76 001 44 50
E-post: da@realfastigheter.se mailto:da@realfastigheter.se

Bengt Engström, styrelseordförande
Telefon: +46 72 500 94 44
E-post: bengt.engstrom@realfastigheter.se mailto:bengt.engstrom@realfastigheter.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Real Holding Pressrelease 2017-06-09.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20504

Om Real Holding i Sverige AB (publ)

Real Holding är ett fastighetsbolag med tre affärsider.
1. Bygga hyreslägenheter som människor har råd att bo i
2. Renovera lägenheter som människor har råd att bo i efter renoveringen
3. Förvärva och förvalta kommersiella fastigheter med höga kassaflöden som skall generera resurserna som krävs för att bygga hyreslägenheter.
Verksamheten bedrivs främst i Sveriges tillväxtorter. Största ägare i bolaget är Kvalitena AB (publ), Tuve Holding AB, LMK Forward AB, Kredrik Holding AB och Bengt Linden. Mangold Fondkommission agerar som Bolagets mentor och Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF. B-aktien handlas under kortnamnet REAL MTF B och preferensaktien handlas under kortnamnet REAL MTF PREF1.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.