Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-13

Rekordresultat – då avgår vd

Samsung Electronics redovisar ett rörelseresultat på cirka 14.500 biljoner won (motsvarande 104 miljarder kronor), något högre än de 14.300 miljarder som väntades enligt Bloomberg och bolagets högsta notering någonsin.

Det framgår av den preliminära kvartalsrapporten.

Omsättningen uppgick till väntade 62.000 miljarder won. Nettoresultat och divisionsvisa räkenskaper publiceras först i den egentliga rapporten som publiceras om cirka två veckor.

Aktien var ned 0,7 procent strax efter halv åtta på morgonen svensk tid, efter att ha stigit med cirka 50 procent hittills i år.

I en kommentar skriver Morgan Stanley, som har övervikt som sin rekommendation för Samsungaktien, att resultaten var i linje med konsensus, men att det inte spelar någon roll: konsensus lär enligt banken höjas och aktien fortsätta stiga i takt med att marknaden blir mer och mer positivt inställd.

Bland bankens förväntningar inför det fjärde kvartalet och därpå syns "monumental vinsttillväxt" från displayer till Apples Iphone 8.

I den preliminära rapporten meddelade Samsung att dess vd Kwon Oh-hyun kommer att avgå, eftersom bolaget enligt honom just nu går igenom sin värsta kris någonsin trots de finansiella framgångarna. I augusti dömdes bolagets de facto-vd Jay Y Lee, barnbarn till Samsungs grundare, till fem års fängelse efter en korruptionsskandal som även ledde till att Sydkoreas president avgick.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.