Du är här

2017-10-03

Så tror spararna om Balcos notering

wysiwyg_image

Balco närmar sig premiär på börsen.
I en undersökning ger spararna sin syn på det omtalade balkongbolaget – med ett intressant utfall.

Snart stängs teckningsperioden för att köpa aktier i Balco.

Balkongbolagets stundande intåg på Stockholmsbörsen har väckt stort intresse.

Men i Aktiespararens undersökning framgår det tydligt att långtifrån alla är säkra på att en investering skulle bli lyckad.

MISSA INTE: Optimismen håller i sig

Riskkapitalbolaget Segulah har bestämt sig för att sätta Växjöföretaget Balco på Stockholmsbörsens small cap-lista. Teckningsperioden i balkongbolaget, som är ledande på balkonglösningar i norra Europa och omsatte över 800 miljoner kronor 2016, tar slut i morgon, onsdag.

LÄS MER: Balkongbolag på väg till börsen

Teckningskursen landade på 56 kronor. Börsveckan har gett rådet att teckna aktien medan Privata Affärer har en mer delad syn. Balders vd, tillika fastighetsmiljardären, Erik Selin har åtagit sig att införskaffa sig över 10 procent av aktierna.

wysiwyg_image

Spännande utfall

I mitten av förra veckan genomförde Aktiespararen en undersökning på Twitter gällande huruvida sparare skulle teckna aktier i Balco eller inte. Det resultatmässiga utfallet blev av spännande karaktär.

Mer än hälften, 53 procent, var tydliga med att de inte tänkte teckna några aktier i erbjudandet. Endast 11 procent av de som medverkade uppgav att de var sugna på att investera i Balco. 36 procent var, vid den här tidpunkten, osäkra på hur de skulle göra. Totalt deltog 524 personer i omröstningen.

SE ÄVEN: Experten: ”Därför ska du inte oroa dig för fall på börsen”

Då sker premiären

Balco är tänkt att göra sin första handelsdag på Stockholmsbörsen fredagen den 6 oktober. Återstår att se hur aktien tas emot av investerarkollektivet.

YTTERLIGARE LÄSNING: Efter framtidsbeskedet – aktien rasar på börsen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.