Du är här

2017-07-17

Sandviks försäljning av Mining Systems klart

Sandvik har träffat en överenskommelse om att sälja sin transportbandsverksamhet (conveyor components) inom Mining Systems, vilket inkluderar den närliggande specialistaffären för transportbandssystem i finska Hollola, till Nepean Conveyors Pty Ltd, ett privatägt australiensiskt företag.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Som kommunicerades den 12 juli 2017, träffade Sandvik en överenskommelse om att sälja projektaffären inom Mining Systems till FLSmidth.

I och med försäljningen av transportbandsverksamheten blir utträdet ur Mining Systems fullt ut verkställt.

"Jag är nöjd med att vi nu har genomfört vår plan vilket ökar våra förutsättningar att ytterligare fokusera på Sandviks kärnverksamheter. Nepean är en synnerligen lämplig ny ägare då de har en ambition att fortsätta utveckla detta erbjudande", säger Sandviks vd Björn Rosengren i pressmeddelandet.

Mining Systems konstruerar, levererar och installerar materialhanteringssystem. Under 2016 hade verksamheten en omsättning om 2,9 miljarder kronor, varav cirka 20 procent kom från transportbandssystemen.

Transaktionen förväntas slutföras i slutet av 2017 och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Mining Systems kommer att fortsätta att rapporteras inom avvecklade verksamheter. Transaktionen kommer inte ha någon eller begränsad effekt på vinst per aktie.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.