Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-14

SEAFIRE: EMITTERAR OBLIGATIONER I SAMBAND MED FÖRVÄRVSDIALOGER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Seafire har givit Pareto Securities i uppdrag att anordna möten med nordiska kreditinvesterare kring en emission av ytterligare seniora säkerställda företagsobligationer om upp till 100 miljoner kronor. Finansieringsplanerna hör samman med pågående förvärvsdialoger som bolaget för.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Seafire är för närvarande aktiv i ett flertal förvärvsdialoger i olika stadier som del av bolagets kontinuerliga arbete med att identifiera välskötta och lönsamma små- och medelstora bolag. Den längst gångna av dessa dialoger, avseende ett svenskt industribolag med ebitda om cirka 10 miljoner kronor, befinner sig i due diligence fas", skriver Seafire.

Investmentbolaget har även en aktiv förvärvsdialog i ett tidigare skede med producent av biologiska produkter med användning inom jordbruks- och byggindustrin med ebitda om cirka 15 miljoner kronor, framgår det vidare.

Värderingsintervallen för förvärven väntas uppgå till 5-7 gånger ebitda-resultatet och om förvärvsprocesserna löper på enligt plan så förväntas de slutföras under hösten 2021, uppger Seafire.

I förra veckan genomförde Seafire en riktad nyemission på 110 miljoner kronor.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.