Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-08-21

SeaTwirl: MHI Vestas förre vd Jens Tommerup föreslås till SeaTwirls styrelse

MHI VESTAS FÖRRE VD JENS TOMMERUP FÖRESLÅS TILL SEATWIRLS STYRELSE

MHI Vestas nyligen avgångna vd Jens Tommerup föreslås att väljas in i SeaTwirls styrelse på en extra bolagsstämma den 11 september.

Tommerup var vd för MHI Vestas Offshore Wind från bolagets bildande 2014 till april i år och var med byggde upp bolaget till en av ledarna inom havsbaserad vindkraft. Innan MHI Vestas var han framgångsrik chef för Vestas Kina och senare för det sammanslagna affärsområdet Asien/Stilla havsområdet och Kina.

- Vi är väldigt glada över att Jens vill vara med i vår styrelse. Hans erfarenheter kommer att komma väl till pass på vår resa mot att bli ledande aktör inom flytande havsbaserad vindkraft, säger ordförande Roger Cederberg.

- Det är otroligt inspirerande att jobba i ett bolag med en så meriterad styrelse. Att Jens med sin stora erfarenhet och kunskap vill vara med och bidra till SeaTwirls framgångar är en kvalitetsstämpel för oss, säger vd Gabriel Strängberg.

Tommerup föreslås att väljas in i styrelsen på en extrastämma som är planerad till den 11 september 2018. I styrelsen sitter redan Roger Cederberg (ordförande), Daniel Ehrnberg (uppfinnare och grundare), Charlotte Bergqvist, Pontus Ryd och Peter Laurits.

MHI Vestas Offshore Wind är ett samriskbolag mellan danska Vestas och japanska Mitsubishi Heavy Industries inom havsbaserad vindkraft. Bolaget bildades genom en sammanslagning i april 2014.

Göteborg den 21 augusti 2018

För mer information, vänligen kontakta:

Gabriel Strängberg, VD
Telefon: +46 70 480 55 29
E-post: gabriel.strangberg@seatwirl.com mailto:gabriel.strangberg@seatwirl.com

Roger Cederberg, Styrelseordförande
Telefon: +46 73 363 10 75
E-post: roger.cederberg@ventures.gu.se mailto:roger.cederberg@ventures.gu.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
SeaTwirl Pressrelease 2018-08-21.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23837

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototypinstallation installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1MW installerad turbineffekt. Läs mer på: www.SeaTwirl.com http://www.SeaTwirl.com .

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer: +46 8 5030 1550.

Denna information är sådan information som SeaTwirl AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 21 augusti 2018 kl 15.00.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.