Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-13

SeaTwirl: SeaTwirl beviljas bidrag på 0,5 MSEK från Vinnova

SEATWIRL BEVILJAS BIDRAG PÅ 0,5 MSEK FRÅN VINNOVA

SeaTwirls ansökan får Seal of Excellence från EU-program för innovation och beviljas bidrag på 500 000 kronor från Vinnovas Runners-Up-program.

Vinnovas program är ett komplement till EU-programmet EIC SME instrument, ett program som EU inrättat inom ramen för Horizon 2020 för att specifikt stödja innovation i små och medelstora företag. EU-programmet har tre faser där de två första faserna ger anslag för projektutveckling och den tredje fasen fungerar som en affärsaccelerator.

SeaTwirl sökte bidrag från EU-programmets första fas, som beviljar bidrag på 50 000 euro, och lämnade in en ansökan som överträffade kriterierna och fick ett Seal of Excellence. Tyvärr var dock pengarna i programmet slut. Men för att ytterligare främja innovation i SME-bolag har Vinnova inrättat ett Runners-Up-program som ger bidrag till ansökningar som fått ett Seal of Excellence och därifrån har SeaTwirl nu beviljats bidrag.

Det är mycket glädjande att vår ansökan blev så väl mottagen och att vi fått ett bidrag beviljat från Vinnova. Det gör att vi känner oss väl positionerade inför fas 2 i programmet där bidragen är 0,5-2,5 miljoner euro, säger Gabriel Strängberg, vd för SeaTwirl.

Göteborg, 2017-11-13

För mer information, vänligen kontakta:

Gabriel Strängberg, VD
Telefon: +46 70 480 55 29
E-post: gabriel.strangberg@seatwirl.com mailto:gabriel.strangberg@seatwirl.com

Roger Cederberg, Styrelseordförande
Telefon: +46 73 363 10 75
E-post: roger.cederberg@ventures.gu.se mailto:roger.cederberg@ventures.gu.se

Denna information är sådan information som SeaTwirl AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 13 november 2017.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
SeaTwirl Pressrelease 2017-11-13.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21523

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft. SeaTwirls unika flytande vindkraftverk är enkelt och robust med få rörliga delar. Detta passar förhållandena på havet och minimerar behovet av underhåll, vilket leder till färre stillestånd och fler drifttimmar. Bolagets första prototypinstallation installerades i havet år 2015. Utvecklingen sker nu på nästa fullskaleenhet om 1MW installerad turbineffekt. Läs mer på: www.SeaTwirl.com http://www.SeaTwirl.com .

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer: +46 8 5030 1550.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.