Du är här

2017-06-07

Segulah: Segulah IV L.P. avyttrar Øglænd Industrier

SEGULAH IV L.P. AVYTTRAR GLND INDUSTRIER

Den 2 juni 2017 tecknade Segulah IV L.P., Futurum Utvikling AS och minoritetsägare ett avtal om att avyttra 100% av aktierna i glnd Industrier till familjeägda Hilti AG.

glnd Industrier utvecklar, tillverkar och säljer supportlösningar, kabelrännor och kabelstegar till kunder världen över inom olja & gas, infrastruktur, skeppsbyggnad, vindkraft, vattenrening och renrum. Dessa lösningar skapar mervärde genom minskad installationstid, maximerat volymutnyttjande, viktminskningar, ökad livslängd och förbättrad säkerhet. År 2016 omsatte bolaget 1.483 MNOK.

glnd förvärvades av Segulah IV i mars 2014 från de norska familjerna Hoff, Austigard och glnd. Grundaren Gunnstein Austigard förblev, genom Futurum Utvikling, en betydande minoritetsägare i glnd Industrier.

Under Segulah IV:s ägande har glnd Industriers lönsamhet förbättrats väsentligt och EBITDA har ökat från 131 MNOK år 2013 till 349 MNOK år 2016. Detta har uppnåtts genom en kombination av stark organisk tillväxt, effektivitetsförbättringar, utveckling av nya konkurrenskraftiga lösningar och ett starkt fokus på ökat tekniskt innehåll.

"glnd har under de senaste åren uppvisat en stark lönsam tillväxt och har under denna period fått ett stort stöd från huvudägaren Segulah, som spelat en viktig roll för bolagets tillväxt och utveckling. Med Hilti som ny ägare har vi alla möjligheter att fortsätta vår globala tillväxt", säger Geir Austigard, VD på glnd.

"Vi är mycket nöjda med hur glnd har utvecklats under de senaste tre åren - det har varit en exceptionellt framgångsrik investering som gett Segulah IV:s investerare en mycket god avkastning. Vi tror att Hilti kommer att passa väldigt bra som ny ägare och möjliggöra för glnds duktiga ledning att fortsätta bygga vidare på bolagets framgång", säger Marcus Planting-Bergloo, Partner hos Segulah Advisor AB.

Affären är föremål för konkurrensprövning.

Stockholm den 7 juni 2017

För mer information, vänligen besök www.segulah.se http://www.segulah.se eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Partner, Segulah Advisor AB, telefon 08-402 87 00
Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, telefon 08-402 87 00

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Segulah Pressrelease 2017-06-07.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20481

Segulah, som grundades 1994, är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden. Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till de brittiska fonderna Segulah III L.P., Segulah IV L.P. och Segulah V L.P.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.