Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-18

Sensec: Sensec växer inom sektorn för skydd mot radioaktivt avfall vid kraftvärmeverk

SENSEC VÄXER INOM SEKTORN FÖR SKYDD MOT RADIOAKTIVT AVFALL VID KRAFTVÄRMEVERK

Sensec fortsätter sin expansion inom radiologisk screening genom att sälja ytterligare ett komplett system. Det är Mälar Energi i Västerås som investerar för att kontrollera eventuellt farligt avfall innan förbränning vid värmeverket i Västerås.

Screeningutrustningen är en så kallad s.k. gamma portalsradiak som placeras i området vid Västerås hamn i nära anslutning till kraftvärmeverket. Det är det totalt fjärde systemet som Mälar Energi investerar i sitt område och därmed så skall det täcka samtliga infarter av avfall in till anläggningen.
Det går även att kontrollera utgående deponi som kraftvärmeverket producerar.
Det totala värdet Mälar Energi investerar uppgår till över 3 miljoner SEK.

Vi ser en ökad efterfrågan från Sveriges kraftvärmeverk kring våra radiologiska produkter säger VD Michael Pettersson på Sensec, och det gläder oss att arbeta med de ledande tillverkarna i världen som i kombination med den kompetens vi själva byggt upp genererar affärer av detta slag. Vi kan idag leverera helhetslösningar som täcker marknadens behov fullt ut med det sortiment vi erbjuder.

Vi kommer nu rekrytera fler tekniker och satsa vidare på utbildning inom området för att täcka behovet från våra kunder då vi ser en kraftigt ökad efterfrågan från hela Norden. Affärer vi hoppas komma in redan under senare delen av 2018 och under 2019.

Arlandastad 2018-09-18

Michael Pettersson
VD Sensec Holding AB

För ytterligare information kontakta Madeleine Beauchamp, Sensec Holding AB (Publ), +46705401301 eller besök bolagets hemsida; www.sensec.se http://www.sensec.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Sensec Pressrelease 2018-09-18.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24150

Sensec Holding AB (publ) är ett publikt aktiebolag med över 5 000 aktieägare. Bolaget bildades år 2006 i samband med förvärvet av det helägda dotterbolaget Sensec AB, verksamt sedan 1982. Under 2017 förvärvades Mil Sec AB och tillsammans är Sensec Group helhetsleverantör av kompletta lösningar för utförande av säkerhetskontroll innefattandes rådgivning, planering, leverans av teknisk utrustning, service och utbildning. Sensec är experter på säkerhet i känsliga miljöer och försäljer, marknadsför, utbildar och utför teknisk service av säkerhetsprodukter såsom röntgenutrustning, metalldetektorer, narkotika- och sprängämnesdetektorer, strålningsdetektorer, elektronisk övervakning, perimeterskydd i form av skydd mot beskjutning och tryckvåg, påkörningsskydd, förstärkning av fönster, dörrar och väggar.

Denna information är sådan information som Sensec Holding AB (Publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 september 2018 kl. 15.30 CET.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.