Du är här

2017-09-12

Skanska osäkert på stormarnas påverkan

Skanska har stängt lokala kontor och arbetsplatser i Florida till följd av stormen Irma. Det är dock för tidigt för byggkoncernen att göra bedömningar om eventuella förseningar och kostnader i spåren av såväl Irma som stormen Harvey som nyligen härjade i Texas.

Det säger Anderas Joons, pressekreterare på Skanska, i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"När stormen väl har passerat kommer det ta tid för våra kontor och arbetsplatser att öppna upp igen, men det är för tidigt att uttala sig om potentiella förseningar och kostnader i projekt", svarar han rörande Irma som svepte in över Florida i helgen.

MacAdam Glinn, Skanskachef i södra Florida, sade till Daily Business Review i slutet av förra veckan att arbetet behövde stoppas på runt 13 projekt i Floridas södra delar omkring 36 timmar före orkanförhållandena förväntades. Han påpekade att orkanen Irma, likt andra liknande oväder som tidigare hotat södra Florida, skulle förlänga byggtider och att den potentiellt kunde öka kostnaderna. MacAdam Glinn kunde dock inte kvantifiera med hur mycket, enligt Floridamediet.

Skanska har cirka 1.900 anställda i Florida.

Förödelsen från Irma bedöms överlag ha varit lindrigare än befarat. Det ett par veckor efter att stormen Harvey drog in över Texas och varit den kraftigaste som drabbat Houston sedan 2005 med stora översvämningar som följd.

Medan Skanska har en stor byggverksamhet i Florida har bolaget däremot ingen kontorsutvecklingsverksamhet i den delen av USA. Det till skillnad mot i Texas/Houston.

I april meddelade Skanska att det i centrala Houston ska investera cirka 3,2 miljarder kronor i ett kontorsprojekt i vilket Bank of America är ankarhyresgäst.

Därutöver har bolaget kontorsprojekt i stadens oljeaffärsdistrikt, den så kallade "energikorridoren".

"I Houston har våra projekt endast påverkats i begränsad omfattning", svarar Andreas Joons vidare på tisdagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.