Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-03-12

Småspararfavoriternas förberedelser för brexit: ”Kan öka snabbt”

wysiwyg_image

Denna artikel framgår ur Unga Aktiesparares medlemstidning Stock Magazine nummer 1 2019. Bli medlem i Unga Aktiesparare här. 

Stock Magazine har pratat med tre svenska storbolag, varav två är börsnoterade, om hur de ska hantera Storbritanniens omtalade utträde ur EU.
– Vi är väl förberedda då vi har startat upp produktion i Storbritannien, säger Kopparbergs Bryggeris vd Peter Bronsman. 

Annika Bjerstaf, presschef, Volvo Cars

Exponering mot Storbritannien: Drygt 8 procent av försäljningen.

"Som en biltillverkare utan produktion i Storbritannien är effekterna för oss begränsade men vi ser en potentiellt mer komplex process när det gäller logistiken vid import av bilar och reservdelar".

LÄS OCKSÅ: Riskkapitalkungen inför avgörandet: "50–50"

Björn Lyngfelt, kommunikationsdirektör, SCA

Exponering mot Storbrittanien: Drygt 17 procent av försäljningen.

"Det tycks just nu som om ingen vet hur Brexit kommer att gestalta sig eller ens om den kommer att äga rum. Vad vi ser är att debatten om och oron inför Brexit har påverkat den brittiska ekonomin. Konsumenttillförsikten har gått ned. Julhandeln var t ex den lägsta på många år. Vi försöker ha en beredskap inför en period av problem med export- och importrutiner i samband med en Brexit, när den nu äger rum. Att vi har egna terminaler och en egen logistikorganisation tror vi kan underlätta i sammanhanget".

Peter Bronsman, vd, Kopparbergs Bryggeri

Exponering mot Storbritannien: Drygt 60 procent av försäljningen. 

"Vi är väl förberedda då vi har startat upp produktion i Storbrittanien. Den kan vi öka snabbt beroende på vad som händer med Brexit".

Skribent: Carl Törner/Stock Magazine.

Författare Unga Aktiesparare

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.