Du är här

2017-05-19

Snabbt ökande försäljning

Detta är en betald analys på uppdrag av Kontigo Care AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.
wysiwyg_image

Kontigo Care säljer ett eHälso-system för alkoholberoende patienter, TripleA. Den svenska marknaden bedöms vara värd cirka 350 miljoner kronor. Möjligheter finns inom andra områden, så som spelberoende.

Contigo Care har lanserat en eHälso-lösning vid namn TripleA, som är inriktad på eftervård av alkoholmissbrukare. TripleA togs fram 2015 och har en monitorerande men även preventiv funktion med möjlighet att underlätta arbetet för vårdgivare. Kan en reducerad återfallsrisk för de 50 000 patienter som söker vård varje år i Sverige styrkas finns pengar att hämta. Köpare av systemet är oftast kommunernas socialtjänst eller företagshälsovård.

Ett mycket ambitiöst lanseringsprogram genomfördes av tidigare ägare och ledning för att ta TripleA till marknaden. Totalt har cirka 50 miljoner kronor investerats i detta projekt. Bolaget ligger därför långt framme och har redan ett 60-tal kunder, varav närmare 40 kommuner samt ett 20-tal kunder inom företagshälsovård och behandlingshem.

Den svenska marknaden för TripleA har uppskattats till cirka 10 000 enheter, varav 6 000 till 6 500 mot svenska kommuner samt övriga mot främst privata vårdhem och företagshälsovård. Kontigo Care har goda utsikter att ganska snabbt ta 20 procent av den svenska marknaden med ett totalvärde på cirka 350 miljoner kronor. Spelberoende är ett annat område där lösningen TripleG nyligen har lanserats av bolaget.

Kontigo Care har bruttomarginaler på cirka 85 procent men samtidigt har bolaget årliga driftskostnader på dryga 20 miljoner kronor för sina omkring 15 anställda. Att nå break-even resultat inom ett år är därför mycket viktigt. Bolaget tog upp ett lån på 6 miljoner kronor i april 2017.

Vi kommer fram till en riktkurs om 4,20 kronor per aktie i vårt bas-scenario. En känslighetsanalys visar på alltifrån noll till nio kronor per aktie i DCF-värde för aktien givet ett pessimistiskt respektive optimistiskt scenario. Vårt råd blir Öka i aktien som vi grundar på en förväntad snabb intäktstillväxt.

Läs hela analysen här.

Författare Bertil Nilsson

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.