Du är här

2017-09-19

Stor pengaspolning hos börsjätte utreds

wysiwyg_image

En utredning har inletts efter att ett försök att spola ned massvis av eurosedlar i toaletten gjorts på ett av finansbolaget UBS kontor i Schweiz.
– Det måste finnas en speciell anledning, säger åklagarrepresentanten Henri Della Casa.

Snacka om att kasta pengar i toan.

Någon har försökt spola bort tusentals eurosedlar på toaletten på ett av finansjätten UBS kontor i Schweiz.

Nu har schweiziska åklagare fattat misstankar – och startat en utredning.

Det är Bloomberg som kommer med uppgifterna om att någon har försökt att göra sig av med flera tusentals eurosedlar genom att spola undan dessa på en toalett.

Att kasta pengar i toan, bokstavligen, är inget brott i sig i Schweiz, men att det skett på ett UBS-kontor är extra anmärkningsvärt. Schweiziska åklagare har öppnat en utredning för att ta reda på vad som ligger bakom agerandet på en av UBS-toaletterna i området runt Rue de la Corraterie i Geneve.

– Det måste finnas en speciell anledning, och det är därför som vi har startat en utredning, säger Henri Della Casa, åklagarrepresentant, enligt Bloomberg.

LÄS MER: Bruksorter som blivit börssuceér

Dök upp på flera ställen

De första 500-eurosedlarna ska ha hittats i ett badrum nära ett av bankens bankvalv som innehåller flera hundratals kassaskåp, uppger Bloomberg, som hänvisar till uppgifter från Tribune De Geneve. Upptäckten ska ha gjorts för flera månader sedan. Den bekräftas även av schweiziska myndigheter.

MISSA INTE: Leif GW Perssons storsatsning

Ett par dagar senare gjorde ännu fler eurosedlar sig synliga på toaletter hos närliggande restauranger. Tusentals schweizerfranc ska ha behövt betalas för att rensa upp restaurangernas rör. Polisen i Schweiz ska totalt ha fått tag på tiotusentals sedlar. Många av eurolapparna ska dessutom ha varit tillklippta med sax.

Varken UBS eller Henri Della Casa vill kommentera fallet ytterligare, enligt Bloomberg.

SE ÄVEN: Investerarnas största orosmoln

Går bra på börsen

UBS, som har omkring 60 000 anställda världen över, är ett av världens absolut största finansbolag och har huvudkontor i Basel och Zürich i Schweiz.

UBS är även noterat på den schweiziska börsen, SIX Swiss Exchange, och har haft en positiv kursutveckling på sistone. Aktien är upp omkring 25 procent sett över det senaste året. UBS återfinns på Swiss Market Index, SMI som är en form av motsvarighet till Stockholmsbörsens OMXS30-index, där de 20 största aktierna har sin plats.

YTTERLIGARE LÄSNING: Gyllene tillfälle i Lundin Gold

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.