Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-05-20

Storförvärv lyfter Cherry

Detta är en betald analys på uppdrag av Cherry AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Förvärvsmaskinen Cherry slår till och förvärvar nätspelsoperatören ComeOn. Nyförvärvet kommer att utgöra mer än hälften av den nya koncernens omsättning och vinst. Vi applåderar och höjer riktkursen till 190 kronor.

Cherry är ett svenskt spelbolag med anor från 1960-talet. Ryggraden utgjordes länge av restaurangcasino med bland annat blackjackspel på krogar och nattklubbar. Numera har verksamhetens fokus flyttats till internet med spelsiter, skapandet av nya spel och affiliate marketing-företag som driver trafik till spelsiterna. Tillväxten för bolagets nätspel har påskyndats av förvärv. Däribland affiliatebolaget Game Lounge och Almor med fokus på tysktalande marknader. År 2015 gjorde Cherry fem förvärv.

Affärsområdet Yggdrasil sticker särskilt ut med en årsvis tillväxt på flera hundra procent. Under första kvartalet 2016 hade området en stark EBITDA-marginal om 56 procent – marginalerna har fortsatt växa från höga nivåer. Vi justerar därför upp värderingen av Yggdrasil. Nyligen offentliggjordes det största förvärvet i Cherrys historia i form av ComeOn, en nätspelsoperatör med fokus på Skandinavien. Vid förvärvstillfället hade ComeOn en omsättning liksom vinst som var högre än Cherry-koncernens. För helåret 2016 uppskattas ComeOns rörelseresultat till mellan 19 och 23 miljoner euro.

Vi ser positivt på att ComeOns nyckelpersoner binds till Cherry genom både aktier och avtal. Priset för förvärvet är högt i form av utspädning av aktien och den tidigare skuldfria koncernen ska nu emittera obligationer i storleksordningen en miljard kronor. Bedömningen är dock att fördelarna överväger nackdelarna och vi spår en kraftigt ökad vinst per aktie. Därför rekommenderar vi att köpa med riktkursen 190 kronor.

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.