Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-07-18

Svag rapport av Nordea – öppnar för sänkt utdelning

wysiwyg_image

Nordea redovisar ett rörelseresultat på 900 miljoner euro för det andra kvartalet 2019. Det kan jämföras med ett snittestimat om 929 miljoner euro utifrån Infront Datas sammanställning av 21 analytikers prognoser.

De totala intäkterna uppgick till 2.141 miljoner euro, mot snittestimatet på 2.162 miljoner euro.

Kärnintäktsraderna räntenetto och provisionsnetto summerade till 1.071 respektive 743 miljoner euro, mot snittestimat på 1.104 respektive 756 miljoner euro.

Genomgång väntar

Den nordiska storbanken Nordea kommer att se över sina finansiella mål, inklusive bankens kapital- och utdelningspolicy.

"Efter att på senare år ha minskat risken i banken, investerat i vår digitala plattform och i grunden för regelefterlevnad samt koncentrerat vår verksamhet till Norden, har Nordea gått in i en ny fas med kundfokus. De finansiella förutsättningarna har också förändrats, med räntor som förväntas ligga kvar på låga nivåer längre, och inom kort kommer vi också att ha en bättre bild av vilka kapitalkrav vi omfattas av inom bankunionen", skriver vd Casper von Koskulls som bakgrund till översynen.

Nordea har för avsikt att presentera resultatet av översynen efter publiceringen av rapporten för tredje kvartalet 2019.

Aktien rasar

Storbankens aktie faller blytungt på börsen. Vid 10.45-tiden är kursen ned runt 6 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.