Du är här

2017-09-26

Svagt Lindex får Stockmann att vinstvarna

wysiwyg_image

Finländska detaljhandelskoncernen Stockmann sänker sin resultatprognos för 2017 på grund av en svagare utveckling än uppskattat inom Lindex.

Stockmann spår nu att koncernens omsättning år 2017 kommer att minska på grund av svagare försäljningsutveckling inom Lindex, förändringar i butiksnätverket samt produktmixen. Den justerade rörelsevinsten inom de kvarvarande verksamheterna förväntas vara ungefär på samma nivå som eller något svagare än år 2016.

Tidigare resultatprognos för år 2017, som lades fram den 15 februari 2017, var att koncernens omsättning år 2017 skulle minska på grund av förändringar i butiksnätverket och produktmixen, och att den justerade rörelsevinsten förväntas bli bättre jämfört med år 2016.

Vidare har Stockmann genomfört en nedskrivningsprövning av Lindex och Retails goodwill och beslutat att göra en nedskrivning på cirka 150 miljoner euro relaterad till Lindex goodwill i koncernens resultaträkning för tredje kvartalet. Nedskrivningen rapporteras som en justering, och har ingen kassaflödesinverkan.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.