Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-07

Swemet: Energibolaget Eskom, Sydafrika köper utbildning av Swemet

ENERGIBOLAGET ESKOM, SYDAFRIKA KÖPER UTBILDNING AV SWEMET

ESKOM är det största energibolaget i Sydafrika. Med anledningen av att ESKOM nu kommer montera smarta mätare till deras 5 miljoner kunder vill de försäkra sig om att de har de bästa förutsättningarna för att lyckas och har därför beställt PLC utbildning av Swemet AB (publ) ("Swemet" eller "Bolaget") i slutet av juni 2017. PLC utbildningen kommer ske i fält i området kring Johannesburg. ESKOM har Landis+Gyrs PLC mätare för elnätskommunikation, av både gamla tekniken, S-FSK och G3, den nya generationen, men kommer på sikt köpa mätare från flera olika leverantörer. ESKOM nätområde är i stora delar av hela Sydafrika.

Framtidsutsikterna till fler affärer med ESKOM ser Swemet som mycket goda och uppskattar kommande export till ESKOM till ett ordervärde överstigande 500TSEK. Initialt är det utbildningsinsatser i form av konsulttid och handinstrument MFA500 som beställningen avser. Swemets framgång med en initial order från ESKOM öppnar stora möjligheter till fler affärer till övriga energibolag i södra Afrika då ESKOM sätter standarden.

Linköping 2017-06-07

För mer information,
Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@swemet.se mailto:jan.axelsson@swemet.se

Viktig information
Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 7 juni 2017 kl. 16.00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Swemet Pressrelease 2017-06-07.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20486

Om Swemet
Swemets affärsid är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalit. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se http://www.swemet.se .

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.