Du är här

2017-09-14

Swemet: Swemet erhåller order om två system till två mindre elnätsbolag i västra Sverige

SWEMET ERHÅLLER ORDER OM TVÅ SYSTEM TILL TVÅ MINDRE ELNÄTSBOLAG I VÄSTRA SVERIGE

Swemet AB (publ) (Swemet eller Bolaget) har erhållit två nya orders avseende uppstart av pilotområden för test av ZTEs elnätskommunikationssystem. Ordervärdet är ca 300000SEK. Installationerna sker under Q3.

Tillsammans med de redan tidigare startade piloter i Sverige så har Swemet nu åtta system ute hos mindre kunder. Tillsammans har dessa kunder en potential att handla drygt 110 000 mätare. Det innebär en investering för kunderna som överstiger 110 MSEK.

Varje liten som stor pilot är viktig för oss. Samtidigt är det ett bekvämt sätt för kunderna att utvärdera systemlösningen och våra koncept för elnätskommunikation och radiolösning. Det innebär investeringar för Swemet att låta kunderna utvärdera system men utgör en grund för fortsatt ökat förtroende för Swemet tillsammans med ZTE, kommenterar Jan Axelsson VD Swemet.

Linköping 2017-09-14

För mer information,
Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: jan.axelsson@swemet.se mailto:jan.axelsson@swemet.se

ZTE Sweden AB;
Thomas Granström, vVD
Telefon: +46 73 524 14 06
E-post: Thomas.granstrom@zte.com.cn mailto:Thomas.granstrom@zte.com.cn

Viktig information

Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 14 september 2017 kl. 11:00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Swemet Pressrelease 2017-09-14.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21111

Om ZTE Corporation

ZTE Corporation är en ledande global leverantör av telekommunikationsutrustning och nätverkslösningar. Grundat 1985, ZTE är noterat på både Hong Kong och Shenzhen börserna. ZTE har ett av branschens mest omfattande sortiment och end-to-end-lösningar, som täcker alla sektorer i inom kommunikation, smart phones, wireless, bredbandsmodem & accesspunkter, tjänsteplattformar, energi, terminaler och professionella tjänster. ZTE levererar innovativ teknik till kunder i mer än 140 länder och sysselsätter över 30.000 anställda inom forskning och utveckling. ZTE omsatte mer än 100 miljarder SEK år 2015. Tio procent av företagets årliga intäkter återinvesteras i FoU. Framöver kommer ZTE fortsätta att driva utvecklingen av den globala kommunikationsbranschen och utvecklingen av Smart City lösningar globalt.
www.zte.com.cn http://www.zte.com.cn

Om Swemet

Swemets affärsid är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalit. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80- talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3- teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av.
www.swemet.se http://www.swemet.se .

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.