Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-07-12

Telia i lettiskt samarbete

Telias vd Johan Dennelind har tillsammans med den lettiska premiärministern Maris Kucinskis, tecknat en avsiktsförklaring om att förbättra ägarsamarbetet i LMT och Lattelecom, som båda är delägda av Telia.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att Lettlands regering i november 2017 beslutade att inte tillåta en sammanslagning av LMT och Lattelecom.

Telia är den största ägaren i LMT med cirka 60 procent direkt och indirekt aktieinnehav. Telia äger direkt 49 procent av Lattelecom.

Avsiktsförklaringen omfattar de gemensamma målsättningar som Telia och den lettiska staten har för de två företagen. Den innehåller även de steg som kommer att tas under de kommande månaderna för att utveckla en gemensam långsiktig strategi. Arbetet fokuserar på att införa en god bolagsstyrning, förbättrat beslutsfattande och tydligare strategisk styrning.

Aktieägarna har även kommit överens om att arbeta för att etablera ett innovationscenter, som resurser från båda företagen, Telia Company och andra samarbetspartners. Målet med centret är att bidra till innovationen i Lettland, att öka takten i den digitala utvecklingen och att stärka forskning och utveckling i LMT och Lattelecom, heter det i pressmeddelandet.