Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-10

Tessin når ny milstolpe - genomför sin 300:e kapitalresning

Stockholm, Sverige - Tessin Nordic Holding AB (publ) (NASDAQ: TESSIN) – Nordens ledande digitala investeringsplattform för fastighetsprojekt passerade i veckan ytterligare en viktig milstolpe när man genomför sin 300:e kapitalresning. Sedan starten 2014 har Tessins medlemmar investerat totalt mer än 3,2 MDSEK i olika fastighetsprojekt, allt ifrån bostäder till närings- och logistikfastigheter.

Aktiviteten bland Tessins medlemmarna håller ett fortsatt högt tempo och i dagarna genomfördes den 300:e kapitalresningen via plattformen. Det aktuella lånet fulltecknades på tre dagar och kommer att finansiera byggnationen av 16 bostäder i Sandviken. Lånet om cirka 16,5 MSEK säkerställs genom bottenpant i fastighet och proprieborgen. Lånet har en löptid om 12 mån och en årsränta på motsvarande åtta procent. 

Låntagaren Framfastgruppen AB är en återkommande partner och har genomfört ett flertal kapitalresningar via Tessin, varav 10 lån motsvarande totalt cirka 147 MSEK hittills har återbetalats till investerarna.

"Vi har ett stort antal återkommande kunder som uppskattar våra snabba och trygga processer samt vår förmåga att hitta lösningar för att möjliggöra genomförandet av planerade fastighetsprojekt. Vår finansieringsform passar inte bara små- och medelstora fastighetsutvecklare, utan har även visat sig vara ett bra alternativ för större etablerade bolag som vill accelerera byggtakten." konstaterar Heidi Wik, VD för Tessin Nordic Holding. ”Idag skapar vi finansieringslösningar kring 100 miljoner kronor.”

Av det totalt utlånade kapitalet har cirka 2,3 MDSEK återbetalats med en genomsnittlig avkastning om cirka 8,42 procent.

Kontakter


Thomas Ahlerup
Head of M&A, Investor Relations and Strategy
Tessin Nordic Holding AB (publ.)
+46-768966300 
ir@tessin.se

Om oss


Om Tessin
Tessin grundades 2014 och är idag Nordens ledande digitala investeringsplattform inom fastighetsfinansiering sett till förmedlat kapital. Verksamheten baseras på en egenutvecklad digital plattform som kopplar ihop fastighetsutvecklare i behov av lånefinansiering, med investerare som söker exponering mot ett högavkastande tillgångsslag med balanserad risk och säkerhet i form av framför allt fastighetspant. Vid utgången av 2020 hade Tessin närmare 55,000 registrerade medlemmar på plattformen.

Tessin erbjuder idag primärt bygg- och brygglån till små- och medelstora fastighetsbolag och fastighetsutvecklare. Lånen finansieras via Tessins plattform genom ett syndikat av privatpersoner, professionella- och institutionella investerare som får en möjlighet att investera i säkerställda fastighetslån med attraktiv direktavkastning. Tessin är idag verksamt i Sverige och Finland och har sedan starten totalt förmedlat cirka 3,2 miljarder kronor i finansiering till mer än 300 olika fastighetsprojekt, vilket har bidragit till byggnationen av omkring 5 000 bostäder tillsammans med en mängd kommersiella lokaler och samhällsfastigheter. Sedan starten har motsvarande 2,2 miljarder kronor återförts till medlemmarna och den genomsnittliga årliga avkastningen har uppgått till mellan 8 – 9 procent.

Läs mer om Tessin på Tessin.se där bland annat finansiell information om Tessin finns på Tessin Investor Relations.

FNCA Sweden AB är Tessins Certified Adviser. Telefon: +46 (0) 8 528 00 399. E-post: info@fnca.se

Bifogade bilder


Foto: Fastigheten kopplad till Framfastgruppens senaste kapitalresning

Bifogade filer


Tessin når ny milstolpe - genomför sin 300:e kapitalresning

Författare MFN

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.