Du är här

2018-05-16

Spelbolaget rusar – efter urstark rapport

wysiwyg_image

Spelbolaget THQ Nordic redovisar ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar (ebitda) på 226 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (42).

Av- och nedskrivningarna uppgick till nästan -119 miljoner i det första kvartalet (-10). Rörelseresultatet efter denna post var 107 miljoner kronor (31,9).

Resultatet efter skatt uppgick till 81,1 miljoner kronor (23,5). Resultatet per aktie uppgick till 1:02 kronor (0:33).

Nettoomsättningen uppgick till 633 miljoner kronor (81,9).

Den huvudsakliga anledningen till den stora ökningen är bolagets förvärv av Koch Media som konsoliderades i bolagets räkenskaper från den 14 februari.

Exklusive Koch Media steg nettoomsättningen 64 procent till 135 miljoner kronor. Exklusive Koch Media steg rörelseresultatet, ebit, med 54 procent till 49 miljoner kronor, skriver bolaget.

"Koch Media är vårt överlägset största förvärv hittills och visar vårt tydliga fokus på att skapa värden för våra aktieägare. Genom förvärvet tog vi ett stort steg framåt i vårt arbete med att bygga en diversifierad, betydande spelare med relevans i den växande spelbranschen", skriver THQ:s vd Lars Wingefors i rapporten.

Aktien rusar

THQ Nordic klättrar med besked på Stockholmsbörsen. Vid 14-tiden är aktien upp närmare 16 procent och handlas för omkring 177 kronor. Kursen har stigit över 550 procent sedan noteringen för cirka ett och ett halvt år sedan. 

LÄS OCKSÅ: Superentreprenören bakom anonyma börssuccén: "Vill bara leverera"

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.