Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-12

Tidningen: "Ahlsell har mer att hämta"

Ahlsells aktie har efter introduktionen i höstas behandlats snålt av marknaden med tanke på de rapporter el- och vvs-distributören har släppt sedan dess.

Det anser Dagens Industri enligt måndagsutgåvan, och lyfter fram en hög svensk marknadsandel, norsk och finsk marknadspotential och ett starkt kassaflöde som argument för att köpa aktien.

Med tidningens prognoser hamnar p/e-talen på 17 i år och 15 nästa år - inte särskilt lågt, men påverkat av ej kassaflödespåverkande goodwillavskrivningar. Avkastning på sysselsatt kapital betecknas som skyhögt, 70 procent, och goda förutsättningar råder därmed för att den ännu höga nettoskulden - som nämns som en minusfaktor - bör kunna betas av.

Som möjliga hot nämns sämre nordisk byggmarknad framöver, vilket DI inte håller för sannolikt, och eventuella stora avyttringar av huvudägaren CVC omkring den 17 augusti.

"En så kallad placing brukar ske med omkring 4 procents rabatt, men förusatt att de positiva utsikterna består blir det bara ett hack i en aktiekurva som bör kunna ta fart uppåt igen", avslutas börstipset.

I en intervju intill analysen säger vd Johan Nilsson bland annat att det marknadsmässigt ser ganska gynnsamt ut för närvarande i Norge och Finland.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.