Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-29

Tidningen: "De är bäst i sektorn"

Teknikhandelsbolagen Indutrade, Addtech, Lagercrantz och OEM har varit dundersuccéer på börsen, men har ännu mer att hämta. Bäst till ligger Lagercrantz, som får en köprekommendation.

Det skriver Dagens Industri i sin måndagsanalys.

De fyra bolagen har liknande affärsmodeller, med en uppsjö nischade dotterbolag som tillåts vara självständiga, men som matchas hårt mot varandra. De har alla aggressiva finansiella mål och de förvärvar ofta.

Affärsmodellen håller alltjämt, menar Di, som också lyfter fram vikten av ökad produktion av produkter under eget varumärke och en stigande exportandel.

Tidningens favorit är Lagercrantz, som visat snabbast vinsttillväxt och som förvärvat mest relativt sin storlek. På kort sikt lär bolaget gynnas av att industriproduktionen skruvas upp och exportinitiativ börjar betala sig, varför marginalhöjningstrenden lär bestå.

På lägre ser det också lovande ut, anser Di. Med en ökning av egna produkter från knappt 50 procent till 75 procent och fortsatt organisk tillväxt bör rörelsemarginalen kunna öka med nära 3 procentenheter till 14,5 procent 2020/2022, kalkylerar tidningen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.