Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-02-27

Tillväxt och konsolidering

Detta är en betald analys på uppdrag av Cherry AB utförd av analysföretaget Jarl Securities på uppdrag av Analysguiden.

Tillväxtsiffrorna fortsatte att vara mycket höga för Nätspel, Game Lounge och Yggdrasil i kv4 2016. Vi höjer våra resultatprognoser för 2017, men efter en kraftig kursuppgång sänker vi vårt råd till Öka (Köp).

Cherry är ett svenskt spelbolag med anor från 1960-talet. Ryggraden utgjordes länge av restaurangcasino. Numera har fokus flyttats till internet med spelsiter, skapandet av nya spel och affiliate marketingföretag som driver trafik till spelsiterna. Tillväxten för bolagets nätspel har påskyndats av förvärv. Däribland affiliatebolaget Game Lounge och Almor med fokus på tysktalande marknader. Spelutvecklings-bolaget Yggdrasil sticker särskilt ut inom Cherry-koncernen med en årsvis tillväxt på flera hundra procent och EBITDA-marginaler mellan 50 och 60 procent.

Efter genomfört förvärv av resterande 51 procent av ComeOn i mars 2017 skapas en ny större Cherry-koncern som väntas omsätta cirka 2,5 miljarder kronor 2017 jämfört med proforma cirka 1,8 miljarder kronor år 2016. Huvuddelen av omsättningen liksom intjäningsförmågan återfinns hos Come On som hade ett fantastiskt starkt år 2016.  Förvärvet har skapat ett positivt resultatarbitrage, något som nu börjar speglas bättre i aktiekursen än tidigare. Det finns också en potential att höja marginalerna för övriga delar av Cherry iGaming.

Vi kommer fram till en riktkurs om 350 kronor (230 kr) per Cherry-aktien efter att ha värderat de olika delarna i koncernen. I denna värdering ingår affärsområdet Game Lounge (prestationsbaserad marknadsföring) Förutom en högre intjäningsförmåga har vi höjt upp värderingsmultiplarna motiverat av att de olika affärs-områdena inom Cherry växer väsentligt snabbare än spelsektorn som helhet. Vi har även höjt förvärvspremien då aktien är mer värd som betalningsvaluta.

Det finns ytterligare triggers för Cherry-aktien som en notering på Stockholmsbörsens ordinarie lista, det nya affärsområdet XCaliber med dess möjligheter samt fortsatta förvärv. Givet aktuell börskurs blir rådet Öka (Köp).

 

Källa: Jarl Securities

Författare Jarl Securities

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.