Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-11

TIN Fonder och Avanza i unikt samarbete kring aktivt förvaltad teknikfond

TIN Fonder lanserar fonden TIN World Tech. Fonden kommer att vara en mottagarfond för fonden Avanza World Tech by TIN och ska ge kunder möjlighet att spara i bolag som bedöms bli framtida vinnare inom områdena Teknik, Hälsa och Hållbarhet.

Avanza World Tech by TIN är en så kallad matarfond till TIN World Tech. Mottagarfonden TIN World Tech förvaltas aktivt av Carl Armfelt och Erik Sprinchorn.

Fonden kommer att investera över hela världen, i innovativa bolag som kännetecknas av hög tillväxt och lönsamhet. Investeringarna är långsiktiga och görs i medelstora bolag med högt teknikinnehåll och hållbara tjänster eller produkter. Minst hälften av fondens innehav ska utgöras av bolag vars produkter eller tjänster tydligt bidrar till en bättre värld och FN:s hållbarhetsmål.

”Målet med fonden är att hitta framtidens globala vinnare. Vi lägger stor vikt vid att analysera och träffa innovativa bolag inom mjukvara, hälsa, datasäkerhet och miljö samt forsknings- och utvecklingsintensiva bolag. Det är vår övertygelse att bolag med ett högt teknikinnehåll och med hållbara tjänster och produkter kommer att kunna växa snabbare än den bredare ekonomin”, säger Carl Armfelt, en av förvaltarna av TIN World Tech.

”Avanza var en av få plattformar som TIN Ny Teknik fanns på vid starten 2019. Att nu ta nästa steg i samarbetet genom Avanza World Tech by TIN känns helt rätt. Vår uppfattning är att Avanza erbjuder sina kunder ett modernt digitalt gränssnitt med de bästa produkterna som passar de flesta spararna. Vi på TIN Fonder är hedrade över att få samarbeta med Avanza avseende den nya fonden”, säger Tomas Lundmark, VD på TIN Fonder.

”I den utvecklade världen ser vi sedan lång tid att ekonomierna lyckats växa utan att man utnyttjar fler materiella resurser – en dematerialiserad tillväxt. Vi ser också tendenser till samma utveckling i stora delar av övriga världen. Med innovation och teknikutveckling kan denna trend fortsätta och accelerera. Vi ser hopp i en värld som genererar välstånd för fler utan att tära på vår planet. Vi vill genom fondens investeringar bidra till finansiering till bolag som i sin tur verkar för att göra världen bättre” avslutar Erik Sprinchorn, en av förvaltarna av TIN World Tech.

TIN World Tech är en aktiefond som placerar enligt UCITS. För information, faktablad och informationsbroschyr se tinfonder.se. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Investeringar i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Kontakter


Tomas Lundmark
Tel: +46 (0) 72 143 99 08
E-mail: tomas.lundmark@tinfonder.se

TIN Fonder
Riddargatan 23
114 57 Stockholm
Tel: +46 (0) 8 520 277 44
E-mail: info@tinfonder.se
Twitter: @tinfonder

www.tinfonder.se

Bifogade bilder


TIN Fonder Avanza TIN World Tech Big

Bifogade filer


TIN Fonder och Avanza i unikt samarbete kring aktivt förvaltad teknikfond

Författare TIN Fonder

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.