Du är här

2018-07-12

Trots visad styrka – vd försiktig

Verkstadsbolaget Xano Industri redovisar ett resultat efter skatt på 47 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (40).

Nettoomsättningen uppgick till 541 miljoner kronor (443).

Verkstadsbolaget Xanos vd Lennart Persson kommenterade torsdagens delårsrapport med att andra kvartalet visade styrka genom ökad omsättning, förbättrat rörelseresultat och även vinstmarginal.

Xano utvecklar, förvärvar och driver tillverkande verksamheter med tillhörande tjänster.

Enligt Lennart Persson är de enligt bolaget förbättrade siffrorna till följd av bolagets förvärv av Blowtech Group som slutfördes i januari. Följt av ytterligare ett förvärv av Polyketting i maj.

"Den goda lönsamheten har sin grund i en välbalanserad kund- och uppdragsstruktur i kombination med resurseffektiv tillverkning. Kapacitetsförstärkning via ytterligare maskininvesteringar och utökad produktionsyta".

Avslutningsvis belyste han att den projektrelaterade verksamheten inom koncernen haft en något avvaktande efterfrågan under slutet på första halvåret.

"Vi har hittills i år upplevt större variationer i orderingång mellan månaderna än under föregående år och är därför försiktiga med att dra alltför långtgående slutsatser utifrån detta", skrev Lennart Persson i Xanos delårsrapport.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.