Du är här

2018-01-29

Trump indikerar handelsåtgärder mot EU

wysiwyg_image

USA:s president Donald Trump utökade i helgen sina hot om agerande mot USA:s handelspartners, denna gång med hintar om en betydande motaktion mot EU för vad han beskriver som dess "mycket orättvisa" handelspolicy mot USA.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Kommentarerna kommer några dagar efter att han infört tariffer på solpaneler och tvättmaskiner, vilket främst syftar till att minska importen från Asien.

Det var de första åtgärderna i vad administrationen menar kommer att bli en serie av handelsageranden de kommande månaderna.

"Jag har haft mycket problem med EU, och det kan komma att leda till något stort ur min ståndpunkt, ur en handelsståndpunkt", sade han i en intervju med brittiska ITV, som gjordes under Davos-mötet men sändes på söndagen.

Han sade att USA:s respons skulle vara till stor skada för EU, sade han.

"Det är en mycket orättvis situation. Vi kan inte få in våra produkter. Det är mycket, mycket svårt. Och samtidigt skickar de våra produkter till oss - inga skatter, väldigt lite skatter", sade han.

I intervju sade han också att han skulle ha intagit en mycket hårdare attityd mot EU i brexitförhandlingarna än vad Storbritannien gjort.

Han sade att EU inte är vad det borde vara och att han förutsett valresultatet i brexitomröstningen 2016.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.