Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-09

TULLOW OIL: FÖRSÄLJNING AV KENYATILLGÅNGAR PAUSAD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den brittiska olje- och gasproducenten Tullow Oil har pausat planerna på en eventuell försäljning av andelar i oljetillgångar i Kenya medan en omfattande utvärdering av fyndigheterna görs.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Utvärderingen görs för att säkra att tillgångarna fortsatt kan stå sig "robusta" i samband med lägre oljepriser samtidigt som andra strategiska alternativ övervägs, skriver Tullow.

Som en konsekvens av bland annat den pågående pandemin samt fördröjningar på annat håll, vilket skjutit på det slutgiltiga beslutet kring projektet, har Tullow Oil och dess samriskpartners fått tid över för att försöka realisera den fulla potentialen av tillgångarna i Kenya, skriver bolaget vidare i rapporten.

Vidare har Kenyas regering gått med på att förlänga den andra fasen av prospekteringsperioden avseende 10BB och 13T licenserna till 31 december 2021.

Tullow Oil har gjort nedskrivningar om cirka 1,4 miljarder dollar under det första halvåret som en konsekvens av att bolaget sänkt sin långsiktiga prognos för oljepriset till 60 dollar per fat.

Nettoresultatet blev 1,3 miljarder dollar för halvårsperioden 2020 (0,1).

På Londonbörsen sjunker Tullow Oil-aktien med över 11 procent under onsdagsmorgonen.

Africa Oil har 25 procents licensandel i Block 10BB och Block 13T.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.