Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-02

Uni-light: Uni-light ingår avtal med Distributör i Australien

UNI-LIGHT INGÅR AVTAL MED DISTRIBUTÖR I AUSTRALIEN

Under det gångna året har avtal om försäljning av bolagets produkter etablerats med ett antal företag, såväl i Tyskland, Frankrike och Polen som i Sverige, det senare genom vår svenska distributör.

Uni-light har nu träffat ett exklusiv-avtal med ett australiensiskt företag- Essential Energy Technology" (EET-http://www.essentialenergytech.com.au http://www.essentialenergytech.com.au ) om försäljning av våra lampor i i Australien och på Nya Zeeland. EET utför såväl energisparutredningar som realiserandet av föreslagna åtgärder där belysningen utgör en viktig del.

För närvarande genomför EET ett 5-års projekt inom en detaljhandelskedja. Storleksordningen är ett 9 siffrigt belopp i svenska kr. Arbete pågår också mot kycklingindustrin och enligt EET är en första order nära förestående.

Avsikten med samarbetet är att EET i största möjliga omfattning skall använda sig av våra lampor i sina projekt. Vår patenterade drivdonsteknik bedöms överlägsen liksom även andra tekniska lösningar som appliceras på lamporna. Bolaget skall också designa nya lampor eller lösningar för marknaden om detta anses viktigt.

Enligt aktuell information utgör LED-belysning i Australien knappt 15 % av all belysning och marknadspotentialen bedöms som stor och försälningen är i stark expansion. Ländernas folkmängd uppgår till circa 30 miljoner människor.

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industrier. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten ca 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta ca 100 miljarder USD enligt Edison Research. Uni-light fokuserar på ett fåtal nischmarknader.

Stockholm den 2/6 2017

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Uni-light Pressrelease 2017-06-02.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20461

Läs mer på www.uni-lightled.com http://www.uni-lightled.com
För ytterligare information, kontakta:
Björn Naumburg, VD Uni-light Tel: +46-70 290 1075 eller 08-505 65 110

Denna information är sådan information som A Uni-light LED AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 juni 2017 kl. 14.25 CET.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.