Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-17

Uni-light: A Uni-light LED AB - knyter professor till sig som rådgivare

A UNI-LIGHT LED AB - KNYTER PROFESSOR TILL SIG SOM RÅDGIVARE

Produktion av grönsaker, kryddor och även cannabis för medicinska ändamål representerar nya tillväxtområden där rätt ljus kan optimera och förbättra växtbetingelserna. Uni-lights distributörer i Skandinavien och Tyskland-Österrike har sedan en tid arbetat med nya produkter inom detta område. I Österrike finns en första demo-installation. Produkterna har utvecklats av Uni-lights produktionspartner, och Bolaget har nu tagit ett steg för att införliva växthuslampor i verksamheten.

För att säkerställa resultat och kvalitet har Bolaget knutit till sig professor Tehera Naznin, specialist inom biosystem och teknik med mångårig internationell erfarenhet av LEDbelysning och växter, bl a i USA, Kanada och Japan. Professor Tehera Naznin är för närvarande professor vid Statens Lantbruksuniversitet-SLU i Alnarp på Institutionen för Biosystem och teknologi.

-Hon kommer att ingå i bolagets Group of Advisors som extern, oberoende rådgivare. Vi är väldigt glada att kunna knyta hennes erfarenhet och kompetens till oss i detta viktiga uppbyggnadsskede, säger Göran Lundgren, VD Uni-light.

Uni-light designar, tillverkar och säljer LED-belysning för utvalda nischmarknader. Nischerna som prioriteras representerar miljöer med krav på lång livslängd, tåliga/motståndskraftiga ljuskällor och, ur ett industriellt perspektiv, korta återbetalningstider. Prioriterade nischmarknader är djurstallar, kyckling- och äggproduktion, kryssningsfartyg och industribelysning.

LED-belysning är en av världens snabbast växande stora industri. För den industriella sektorn är f.n. den årliga tillväxten 47 % och hela marknaden väntas 2020 omsätta 100 miljarder USD enligt Edison Research.

Läs mer på www.uni-lightled.com http://www.uni-lightled.com

För ytterligare information kontakta:
Göran Lundgren, VD Uni-light, tel: +46-70 467 4040

A Uni-light LED AB, Tegeluddsvägen 31 (plan 4), 115 41 Stockholm

Denna information offentliggörs den 17 september 14.00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Uni-light Pressrelease 2018-09-17.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24139

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.