Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-04

USA: VISSA FRAMSTEG I SAMTAL OM STIMULANSPAKET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Företrädare för Demokraterna och Republikanerna var försiktigt optimistiska efter nya samtal på måndagen om ett stimulanspaket.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Representanthusets talman Nancy Pelosi och senatens minoritetsledare Chuck Schumer har deltagit från Demokraternas sida och träffat finansminister Steven Mnuchin och Vita husets stabschef Mark Meadows. Efter två timmars möte på måndagen informerade de senatens majoritetsledare Mitch McConnell, och sade att samtalen ska återupptas på tisdagen.

"Vi börjar verkligen få en förståelse för de båda sidornas position och vi gör en del framsteg i vissa frågor, vi rör oss närmare varandra", sade Schumer men tillade att de står längre ifrån varandra i andra frågor.

"Jag tror att det finns en önskan att få något gjort så snabbt vi kan", sade han.

Trumpadministrationen har börjat studera vilka ensidiga åtgärder de skulle kunna använda genom exekutiva order från presidenten. Donald Trump anklagade Demokraterna för att via paketet "lösa ut" delstater och städer som styrs av Demokraterna, men som varit misskötta före coronaviruset.

En brådskande fråga är vad som händer med det extra arbetslöshetsstöd om 600 dollar per person och vecka som löpte ut i fredags, där Demokraterna vill förlänga det till årsskiftet.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.