Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-05-15

"Vi har ett högt etiskt patos"- MSAB väljer bort affärer med vissa länder

"Vi har ett högt etiskt patos"

Micro Systemation AB, MSAB, höll sin årsstämma idag och en av styrelseledamöterna, f d statsministern Carl Bildt berättade att han försöker öppna dörrar för bolaget på sina resor runt världen. Han sa också "Vi har en värderingsbas och profil som är lite högre än våra konkurrenter, detta innebär att vi väljer bort en del affärer med länder som vi inte vill ska komma åt våra produkter."

Vilka produkter talar han då om?

- Jo, MSAB säljer system för att "tömma" mobiltelefoner och datorer på alla data de innehåller för att kunna säkra bevis vid begångna brott. Dessa system säljer man företrädesvis till militär och polismyndigheter och man anser sig vara en ledande aktör på en växande marknad. Med denna digitala bevissäkring tror man sig kunna vara med och bygga ett tryggare och säkrare samhälle, men det svåra är att nå fram till beslutsfattarna med information om de världsledande system man kan erbjuda.

Man vill nå ut mer

För att bättra på sin kommunikation till nämnda beslutsfattare valde stämman idag in Linda Nyberg i styrelsen. Linda Nyberg har en lång erfarenhet som journalist och kommunikationschef från olika företag och de flesta svenska TV-kanaler plus den arabiska Aljazeera.

Dessutom nyvalde stämman Ann Helenius som har en bakgrund från Bankgirot och Scandic Group.

Tillsammans med de omvalda ledamöterna Carl Bildt, Henrik Tjernberg och Jan-Olof Backman får bolaget en mycket kompetent styrelse.

Stämman avslutades med att vd Joel Bollö under en dryg timme i detalj beskrev bolagets produkter och affärsidé. Han beskrev konkurrenterna noga, men avfärdade dem i viss mån med orden "Vi har ett högt etiskt patos".

Bevakare: Leo Gillholm

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.