Du är här

2018-07-12

"Viktigt med stringens" – JM känner sig trygga

wysiwyg_image

För bostadsutvecklaren JM är det "mycket ovanligt" att leveransåtaganden inte möts.

Det svarar bolagets kommunikationschef Sepideh Imani på fråga sedan Stockholms tingsrätt dömt till en köpares fördel om hävning av ett avtal. Detta då tidpunkten för upplåtelseavtal och tillträde i projekt från fastighetsbolaget och utvecklaren Savana försenats med upp till tio veckor.

Enligt Sepideh Imani innehåller domen "specifika omständigheter som väsentligen skiljer sig från JM:s affär".

"Rent generellt är det viktigt med stringens i förhandsavtal, upplåtelseavtal, genomförandetider och övriga åtaganden. Vi är trygga med att detta hänger ihop väl i vår affär varvid förhandsavtalen blir bindande", skriver hon i ett mejlsvar till Nyhetsbyrån Direkt.

I de undantagsfall där JM inte möter sina leveransåtaganden gör bolaget "enskilda överväganden för kundens bästa. För JM som långsiktig aktör på bostadsmarknaden är det en självklarhet att ta ansvar och skapa trygghet för våra kunder genom såväl köpprocess som i det färdiga boendet", påpekar hon vidare.

JM:s rapport för det andra kvartalet väntar inför fredagens öppning. Aktien var ned 4,4 procent på torsdagseftermiddagen. Inom bostadsutvecklingssektorn var samtidigt Oscar Properties, som också släpper kvartalssiffror på fredagen, ned omkring 4 procent. I Oscar Properties projekt 79 & Park med 169 bostäder har en försening uppgivits ha medfört att vissa köpare velat dra sig ur sina avtal.

Tobin Properties, som på morgonen rapporterade ett resultat nära noll och en försäljning om 15 lägenheter i det andra kvartalet (81), backade knappa 2 procent.

SSM var samtidigt svagt ned. Bolagets syn om att de har giltiga förhandsavtal trots försening på över ett år i projektet West Side Solna har inte förändrats med anledning av domen i Stockholms tingsrätt, framhöll kommunikationschefen Ann-Charlotte Johansson till Nyhetsbyrån Direkt på torsdagen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.