Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-20

Volvo visar styrka

wysiwyg_image

Lastbilskoncernen Volvos rörelseresultat uppgick till 7.424 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017.

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 6.546 miljoner kronor, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.

Rörelsemarginalen blev 9,6 procent för kvartalet, mot väntade 8,7 procent.

Det justerade rörelseresultat, exklusive omstruktureringskostnader, blev 7.024 miljoner kronor, med en justerad rörelsemarginal på 9,1 procent. Här låg förväntningarna på 6.196 miljoner kronor respektive 8,2 procent.

Försäljningen uppgick till 77.225 miljarder kronor för perioden. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 75.121 miljarder kronor.

Volvos lönsamhet inom Lastbilar tredje kvartalet påverkades av den ansträngda situationen i delar av bolagets leverantörskedja.

Det skriver vd Martin Lundstedt i vd-ordet i kvartalsrapporten.

Den justerade rörelsemarginalen inom Lastbilar var 8,6 procent, något bättre än förra årets 8,2 procent. Väntat var 8,5 procent.

"De närmaste kvartalen kommer vi arbeta hårt med att säkerställa introduktionen och upptaktningen i produktionen av våra nya lastbilar i Nordamerika samtidigt som vi arbetar tillsammans med våra leverantörer för att minska den ineffektivitet som orsakats av leveransbegräsningar till vår lastbilstillverkning", skriver Martin Lundstedt.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.