Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-05-18

Wifog: Wifog informerar om planerade aktieemissioner samt Bolagets rörelsekapitalsituation

WIFOG INFORMERAR OM PLANERADE AKTIEEMISSIONER SAMT BOLAGETS RÖRELSEKAPITALSITUATION

Styrelsen i Wifog Holding AB (publ) ("Wifog" eller "Bolaget") undersöker möjligheten att i juni 2017 att genomföra två aktieemissioner.

Med hänvisning till tidigare kommunicerat återtagande av beslut om att ändra konvertibelvillkor för Wifog KV1 (ISIN SE0007783055) undersöker styrelsen istället möjligheten att genomföra två nyemissioner av aktier för att återbetala lånelikviden för konvertibellånet och därmed säkerställa Bolagets rörelsekapitalbehov till dess kassaflödepositivitet uppnås. För det fall Bolaget inte skulle besluta om nyemissionerna eller att de av annan anledning inte skulle genomföras kommer Bolagets rörelsekapital endast räcka till och med 30 juni 2017, då konvertibellånet förfaller till betalning.

Dels undersöker styrelsen möjligheten att genomföra en riktad emission för att återbetala lånelikviden för konvertibellånet och ersätta det återtagna beslutet om ändrad konvertibelkurs, dels en företrädesemission för att ge övriga aktieägare rätt till att delta till samma villkor som investerarna i den riktade emissionen.

Den riktade emissionen planeras att genomföras under andra halvan av juni 2017 och riktas till liten grupp professionella investerare. Emissionen kommer att genomföras baserat på bemyndigande. Emissionen fyller likviditetsbehovet som uppstår när konvertibellånet förfaller och ersätter på så vis det återkallade beslutet om ändrad konverteringskurs.

Styrelsen undersöker även möjligheten att samtidigt genomföra en företrädesemission med företrädesrätt för aktieägarna. Emissionen genomförs för att uppfylla likabehandlingsprincipen så att alla befintliga aktieägare får rätt att teckna aktier till samma villkor som investerarna i den riktade emissionen. Emissionen kommer att genomföras baserat på bemyndigande och emissionslikviden kommer att användas för att ytterligare stärka Bolagets finanser och säkerställa framtida expansion och tillväxt.

Stockholm 2017-05-18

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Peter Håkansson, VD Wifog Holding AB (publ)
E-post: ir@wifog.com mailto:ir@wifog.com
Hemsida: http://investor.wifog.com mailto:http://investor.wifog.com .

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Wifog Pressrelease 2017-05-18.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20325

Kort information om Wifog Holding AB (publ)
Wifogs affärsid är att ge konsumenter tillgång till sitt eget konsumentvärde och företagen tillgång till intresserade målgrupper. Wifog är en bonustjänst där du sänker din mobilkostnad och blir belönad för saker du ändå gör online. Tjänsten erbjuder dig online shopping, marknadsundersökningar, reklam och belönar dig med poäng som du kan använda för att betala dina räkningar. Du hittar även unika erbjudanden, rabatter och bonusar, skräddarsydda för din personlighet och dina behov när du shoppar online. Bolaget är noterat på Nasdaq First North och Mangold Fondkommision är Certified Adviser, tel. +46 8 5030 1550, www.mangold.se http://www.mangold.se .

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.