Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-08

WIRECARD: KONTAKTAT AV MER ÄN 100 INTRESSENTER - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska fintechbolaget Wirecards konkursförvaltare uppgav på tisdagen att bolaget blivit kontaktat av mer än 100 intressenter som uttryckt vilja att köpa det kollapsade bolagets kärntillgångar.

Det rapporterar Reuters.

"Målsättningen är att hitta aktuella investerarlösningar för att ta tillvara på kreditgivares, anställdas och kunders intressen", enligt konkursförvaltare Michael Jaffe.

Den nordamerikanska verksamheten, som tidigare rapporterats aktivt sökt efter köpare, är i långtgående diskussioner där investmentbanken Moelis & Company redan kopplats in för att sälja verksamheten.

I måndags rapporterade Financial Times om att Wirecard har förlorat pengar på sina kärnområden i Europa och USA i åratal, vilket tidningen trodde skulle göra delarna svårsålda.

Reuters rapporterade med hänvisning till källor, under måndagen, att konkursförvaltaren endast skulle kunna frammana 400 till 500 miljoner euro för bolagets tillgångar, vilket skulle täcka cirka 10 procent av vad som Wirecard är skyldiga dess långivare.

Aktien har tappat 98 procent av värdet sedan revisionsbyrån EY tillkännagav att omkring 25 procent av balansräkningen, 1,9 miljarder euro, saknades och den stora bokföringsskandalen rullades upp.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.