Du är här

2017-10-09

Xavitech: Xavitech tecknar distributionsavtal i USA.

XAVITECH TECKNAR DISTRIBUTIONSAVTAL I USA.

Xavitech har idag tecknar ett distributionsavtal med Electro Optical Components (EOC), Inc. för den amerikanska marknaden.

EOC har sitt huvudkontor i Santa Rosa, Ca men de säljer över hela USA, Kanada och Mexiko. De har olika optiska komponenter och sensorer inklusive gas sensorer i sin produktportfölj. Xavitechs unika mikropumpar är ett bra komplement till dessa sensorer. EOC har arbetat med försäljning av dessa komponenter i 20 år, vilket medför att EOC har god kunskap om marknaden.

Xavitech har fram tills idag arbetat med direktförsäljning till den amerikanska marknaden. Marknaden för Xavitechs mikropumpar är stor i USA och det är därför väldigt spännande att få börja arbeta med EOC som distributionspartner. Xavitech kommer få en helt annan marknadsnärvaro med detta samarbete, vilket kommer ge en ökad försäljning, säger VD Jonathan Grip.

Härnösand, 9 oktober 2017

För mer information kontakta:

Jonathan Grip, VD
0708 47 46 71
Jonathan.grip@xavitech.com mailto:Jonathan.grip@xavitech.com

Denna information är sådan information som Xavitech AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 oktober 2017.

Hemsida: www.xavitech.com http://www.xavitech.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xavitech Pressrelease 2017-10-09.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21248

Kort om Xavitech

Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.