Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-10-17

Xintela: Keld Søndergaard lämnar Xintelas styrelse

KELD SNDERGAARD LÄMNAR XINTELAS STYRELSE

Xintela AB (publ) meddelar att Keld Sndergaard har avsagt sig sin plats i bolagets styrelse på grund av personliga skäl. Xintelas större aktieägare kommer att fungera som informell nomineringskommitt och överväga potentiella ersättare att föreslå till nästa årsstämma.

Keld Sndergaard valdes in som styrelseledamot vid årsstämman den 18 maj, 2017. Styrelsen beklagar förlusten av Keld som styrelsemedlem, men är samtidigt övertygad om att kunna hitta en lämplig ersättare.

Aktieägare som har förslag på lämpliga kandidater uppmanas att kontakta Xintelas styrelseordförande Greg Batcheller via bolagets vd Evy Lundgren-Åkerlund.

Xintelas styrelse önskar Keld Sndergaard all välgång med sina framtida uppdrag.

Lund, Sverige, 17 oktober 2017

Xintela AB (publ)

Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: evy@xintela.se mailto:evy@xintela.se
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se http://www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: marten.svanberg@laika.se mailto:marten.svanberg@laika.se
www.laika.se http://www.laika.se

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 oktober 2017 kl. 09.00 CET.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2017-10-17 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21294

Om Xintela

Xintela AB (publ) är ett svenskt biomedicinskt bolag verksamt inom regenerativ medicin och cancer med fokus på ledbroskskador och hjärntumörer. Nyckeln i Xintelas verksamhet är Bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK(tm). Xintelas markörer är specifika proteiner som sitter som igenkänningsflaggor på vissa cellers yta. Markörerna gör det möjligt att identifiera och selektera en viss typ av stamceller som kan utvecklas till broskceller. På så vis kan Xintela på ett unikt sätt kvalitetssäkra stamceller för reparation av skadat ledbrosk. XINMARK(tm)-teknologin gör det också möjligt att rikta en behandling till celler i hjärntumören glioblastom för att bromsa tumörens tillväxt. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.