Du är här

2018-08-29

Xintela: SVEN KILI TAR ROLLEN SOM CHIEF MEDICAL OFFICER I XINTELA

SVEN KILI TAR ROLLEN SOM CHIEF MEDICAL OFFICER I XINTELA

Lund, Sverige, 29 augusti 2018 - Xintela AB (publ) tillkännager idag att Sven Kili utökar sitt engagemang i Xintela som Chief Medical Officer (CMO).

Sven Kili, som är styrelseledamot och konsult i Xintela, utökar sitt engagemang i Xintela som CMO på konsultbasis. Sven är läkare och specialist i ortopedi och har, genom ledande positioner i läkemedelsbolagen Genzyme, Sanofi, och GSK, många års erfarenhet av framgångsrik utveckling och kommersialisering av cell- och genterapiprodukter.

- Det är mycket glädjande att vi nu kan knyta Sven Kili lite närmare Xintelas utvecklingsarbete. Dessutom kommer Sven Kili med sitt breda internationella nätverk inom cell-och genterapi hjälpa Xintela och bolagets stamcellsterapi at utvecklas mot klinisk användning och få ökad uppmärksamhet på den internationella cellterapi-arenan, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund.

- Jag är väldigt glad över nu få möjligheten att bli mer engagerad i Xintela och ser fram emot utmaningen att arbeta med ett mindre bioteknikföretag med stora ambitioner och stor potential, säger Sven Kili.

2018-08-29

Xintela AB (publ)

Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: evy@xintela.se mailto:evy@xintela.se
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se http://www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: marten.svanberg@laika.se mailto:marten.svanberg@laika.se
www.laika.se http://www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2018-08-29 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=23965

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK(r). Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling broskskador och artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. Dessutom har Xintela utvecklat ett test, XACT, för kvalitetskontroll av broskceller vid cellterapi av broskskador. XINMARK(r) används även för att utveckla en antikropps- baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 augusti 2018 kl. 11:00 CEST.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.