Du är här

2017-05-22

Xintela: Xintela tecknar samförståndsavtal med CO.DON

XINTELA TECKNAR SAMFÖRSTÅNDSAVTAL MED CO.DON

Xintela AB (publ) meddelar idag att bolaget har tecknat ett icke-bindande samförståndsavtal (Memorandum of Understanding) med det ledande europeiska cellterapibolaget CO.DON. Parterna avser att samarbeta för att utveckla Xintelas kvalitetsmarkörer för CO.DONs nästa cellbaserade produkt samt för att gemensamt utveckla Xintelas stamcellsprodukt för behandling av artros.

Avtalet är ett resultat av den positiva valideringen av Xintelas analytiska text, XACT(tm), som genomfördes tillsammans med CO.DON och innebär att de två bolagen nu tar nästa steg mot ett djupare samarbete - med fokus på produktutveckling.

- Förra året genomförde vi ett mycket framgångsrikt samarbete med CO.DON för att validera Xintelas markörer för kvalitetssäkring av CO.DONs broskceller. CO.DON är ett av de ledande företagen i Europa inom regenerativ medicin, och vi ser fram emot att nå slutgiltiga avtal för att börja utveckla dessa nya affärsmöjligheter, säger Xintelas vd, Evy Lundgren-Åkerlund.

Om CO.DON
CO.DON AG utvecklar, producerar och marknadsför autologa cellterapier för minimal invasiv reparation av broskskador i leder efter traumatiska eller degenerativa defekter för den tyska marknaden. CO.DON-condrosphere(r) är en cellterapiprodukt som använder patientens egna broskceller ("autologa kondrocyter"). CO.DON-condrosphere(r) har godkänts av det tyska federala organet PEI i enlighet med avsnitt 4b i den tyska läkemedelslagen (AMG) och genomgår för närvarande kliniska prövningar i fas II och III för att erhålla europeisk godkännande för försäljning. CO.DON-condrosphere(r) har använts i mer än 10 år på över 150 kliniker för att behandla mer än 11 000 patienter. I Tyskland har de lagstadgade sjukförsäkringsbolagen betalat för behandling av knä- och höftleder sedan 2007 och för behandling av ryggradsleder sedan 2008. CO.DON AGs aktier är noterade på Frankfurtbörsen (ISIN: DE000A1K0227). Ledning: Dirk Hessel (CEO), Ralf M. Jakobs (CFO).

Ytterligare information om CO.DON finns på www.ihre-zellzuechter.de http://www.ihre-zellzuechter.de eller www.codon.de http://www.codon.de

Lund, Sverige, 22 maj 2017

Xintela AB (publ)

Evy Lundgren-Åkerlund, vd
Tel: 070-329 18 71
E-post: evy@xintela.se
Medicon Village
223 81 Lund
www.xintela.se http://www.xintela.se

Media samt Investor Relations-relaterade frågor hänvisas till:
Mårten Svanberg, Laika Consulting
Tel: 070-362 70 05
E-post: marten.svanberg@laika.se mailto:marten.svanberg@laika.se
www.laika.se http://www.laika.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Xintela Pressrelease 2017-05-22 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20367

Om Xintela
Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, XINMARK(tm). Xintela använder teknologin för att selektera och kvalitetssäkra mesenkymala stamceller för behandling av artros. I en studie på hästar har bolaget visat att stamcellerna är säkra att använda och att de har en positiv effekt på ledbrosket och det underliggande benet efter en skada. Xintela förbereder nu för kliniska studier på häst och människa. XINMARK(tm) används även för att utveckla en antikropps-baserad behandling (Antibody Drug Conjugate, ADC) mot glioblastom, den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos vuxna. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar. Xintela är noterat på Nasdaq First North Stockholm sedan 22 mars 2016. Xintelas Certified Adviser på Nasdaq First North är Erik Penser Bank AB, +46 8-463 80 00.

Denna information är sådan information som Xintela AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 maj 2017 kl. 14:00 CET.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.