Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktiekryssning på Östersjön

OBS! Kryssningen är fullbokad.
 

Juni är tveklöst den bästa tiden på året för att kryssa på Östersjön. Grönskan är ny och fräsch och dygnets ljusa timmar är många. Just därför ordnar Aktiespararna en veckolång kryssning i början av sommaren. Under en händelserik vecka kan du mingla med både kända och okända aktiesparare, besöka spännande platser, njuta av god italiensk mat och ta del av massvis av intressanta aktieföreläsningar.

 

Vi kommer att uppleva storslagna och kulturella Sankt Petersburg, vackra Helsingfors och medeltidscharmiga Tallinn. Kryssningen inleds och avslutas i Stockholm, och är förlagd till det fina fartyget Costa Magica. Över 120 aktiesparare har anmält sig till kryssningen, och det finns plats för ytterligare ett 10-tal.

Reseprogram

Dag 1
Incheckning och ombordstigning på kryssningsfartyget Costa Magica på eftermiddagen. Vi njuter av god italiensk mat och dryck, och sedan är dags för underhållning i fartygets teater.

wysiwyg_image

Dag 2
Hela denna dag tillbringar vi till havs och vi gör det i aktieanalysens tecken. Välkände tradern och utbildaren Tobbe Rosén och Aktiespararnas Ola Jansson håller varsin föreläsning där de visar hur de gör för att hitta intressanta aktier att investera i med hjälp av analysprogrammet Hitta kursvinnare. De följer sedan upp med att analysera aktier utifrån deltagarnas önskemål, vilket brukar vara synnerligen givande och populärt. Självklart lämnar också Tobbe och Ola varsitt förslag på en aktieportfölj.

wysiwyg_image

Dag 3
Tidigt på morgonen kommer vi till vackra Helsingfors och du har hela dagen på dig att utforska den finländska huvudstaden. Ett näst intill obligatoriskt besök är den halvt underjordiska Tempelplatsens kyrka. En titt på Storkyrkan och statyn Havis Amanda rekommenderas också, liksom ett besök i Sibeliusparken. Även den som gillar shopping och/eller caféer kommer att trivas i Helsingfors.

wysiwyg_image

Dag 4 och 5
Vid sjutiden på morgonen den fjärde dagen kommer Costa Magica till Rysslands kulturella huvudstad Sankt Petersburg. Här har vi två heldagar på oss att utforska den synnerligen vackra och intressanta staden, och det lär behövas. Husväggarna riktigt dryper av historia och färgerna, storleken och storslagenheten hos byggnaderna fascinerar. Stadens historiska centrum och stora palats, häpnadsväckande muséer och fantastiska kyrkor, musik och konst utgör dess själ.

Två platser som årligen lockar stora turistskaror är Peterhofs palats och Eremitaget. Palatset är Rysslands svar på Versailles och finns tillsammans med dess vackra omgivningar med på UNESCO:s världsarvslista. Eremitaget är ett av världens främsta konstmuseer och har bland annat verk av da Vinci, Michelangelo, Rembrandt och van Gogh.

wysiwyg_image

Dag 6
Ny dag, nytt land, då vi på morgonen kommer till Estlands huvudstad Tallinn. Staden är genomsyrad av romantisk medeltidscharm, men är samtidigt trendigt högteknologisk. Du har en hel dag på dig att titta på stadens sevärdheter innan Costa Magica fortsätter sin färd. Kvarteren i Gamla Stan är helt klart värda ett besök, liksom Rådhustorget.

wysiwyg_image

Dag 7
Costa Magica kommer tillbaka till Stockholm på morgonen och en späckad dag med aktieföreläsningar ombord väntar. Analysexperten Peter Malmqvist visar intressanta modeller för att prognosticera börsen, och går igenom sina favoriter när det gäller nyckeltal. Han kommer också att presentera sin syn på det aktuella börsläget och ge några heta aktietips.

 

Aktie- och sparexperten Ola Lauritzson föreläser utifrån sina senaste böcker, "Aktier - 3 steg till ekonomiskt oberoende" och "Miljonär som pensionär - så maxar du din pension".

 

Christina Engelen, välkänd för sin Facebook-sida "Tjejer som gillar aktier", berättar hur du bör lägga upp ett sparanade för barn och barnbarn.

 

Tidningen Aktiespararens analytikertrio Dag Rolander, Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg går igenom aktuell makroekonomi och motiverar innehaven i Korta portföljen, som är en aktieportfölj som de två sistnämnda managerar. På kvällen blir det avskedsmiddag.

Dag 8
Efter en trevlig vecka med många intryck kliver vi av fartyget på förmiddagen. Troligtvis har vi många härliga minnen med oss då.

wysiwyg_image

Fartyget

Costa Magica är ett stort, modernt och 272 meter långt fartyg som har plats för drygt 3.400 gäster. Fartyget fräschdes upp under 2018 och är nu därför ett av de trevligaste fartygen i Costa-flottan. Bland de 13 däcken ombord hittar du bland annat fyra restauranger med utsökt mat från olika internationella kök, pooler, gym och spa. Det finns också ett gediget underhållningsutbud och ett flertal barer.

wysiwyg_image

Boende

Kryssningen innehåller sju nätter ombord på Costa Magica och boende i balkonghytt. Hytterna är cirka 18 kvadratmeter stora och har en privat balkong på 3 kvadratmeter. Hytterna är utrustade med tv, telefon, badrum med dusch, safe, sminkbord med hårtork och garderob. 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.