Du är här

Aktiespararnas supervecka i Italien

Funderar du på hur börsen kommer att utvecklas framöver och på hur du ska placera ditt kapital efter flera års börsuppgång? Gillar du att träffa andra som är intresserade av aktier? Gillar du dessutom sol, värme och italiensk mat? Ja, låt oss då föreslå att du följer med på Aktiespararnas supervecka i Italien i höst. Du kommer bland annat att bli serverad rikligt med färska aktietips och ett smörgåsbord av framgångsrika aktiestrategier från några av Aktiespararnas mest uppskattade och efterfrågade föreläsare. Aktiespararna har 68.000 medlemmar, och det finns plats för knappt 300 personer på resan i våra två chartrade flygplan.

wysiwyg_image

Att resan är en vecka lång hör du på namnet och den innehåller fyra dagar med föreläsningar (uppehåll för sol och bad kring lunch) och två lediga dagar för egna aktiviteter i det varma klimatet. Boendet är förlagt till finfina och fyrstjärniga Hotel Valtur Garden Calabria, som ligger i Kalabrien i södra Italien. Där hålls även föreläsningarna.

 

Föreläsare

Aktiespararna har genom åren glatt sina medlemmar med ytterst kompententa och pedagogiska föreläsare på sina kurser. Nu sätter vi ihop ett antal föreläsningar med tre av dem som har fått absolut högsta betyg för sina utbildarinsatser. Totalt har de över 100 års erfarenhet av börsen och hur man gör bra aktieaffärer.

wysiwyg_image

Tobbe Rosén har handlat med aktier i många decennier och är sedan drygt tio år tillbaka trader/utbildare/författare på heltid. Tobbe har skrivit fyra böcker om aktiehandel, har stor erfarenhet av att hålla kurser och är en flitigt anlitad föreläsare hos Aktiespararna. Under sina utbildningspass i Italien kommer Tobbe att visa sina strategier för att bli framgångsrik på börsen både på lång och på kort sikt och oavsett om börsen är på väg upp eller ned. Han kommer också att prata om börspsykologi, visa en "specialare" och livetrada, det vill säga visa hur han handlar på riktigt när börsen är öppen. Självklart ger Tobbe oss också sin syn på det aktuella börsläget.

wysiwyg_image

Gunnar Ek är Aktiespararnas legendariske bolagsbevakare och han har gedigna kunskaper om de svenska börsbolagen. Därför är han också en framgångsrik aktieinvesterare. Gunnar kommer att berätta vad han fokuserar på när han väljer aktier och även ge sin syn på det aktuella börsläget. Gunnar kommer också att hålla en föreläsning om makroekonomi och lära åhörarna en rad användbara samband. Under rubriken "Onödigt vetande" kommer Gunnar att berätta om en hel del börsrelaterade saker som du troligtvis inte har en aning om.

wysiwyg_image

Ola Jansson är Aktiespararnas utbildningschef och han använder analysprogrammet Hitta kursvinnare för att komma fram till vilka aktier som är köpvärda. Under några föreläsningar visar han hur alla kan göra bättre aktieaffärer om de använder programmet. Hitta kursvinnare är ett mycket brett program med hundratals olika verktyg för aktieanalys. Det klarar av väldigt avancerade saker, men det finns också enkla och supereffektiva verktyg i programmet som alla kan lära sig. Ola kommer så klart att visa dessa.

 

Förslag på aktieportföljer

Under rubriken "Ska jag köpa?" kommer föreläsarna att analysera och debattera aktier och börsbolag som åhörarna tipsar om. Varje föreläsare måste avge ett "Ja" eller ett "Nej" på frågan och på så sätt fås en samlad rekommendation fram för varje bolag. Som avslutning på fyra dagars föreläsningar kommer Tobbe, Gunnar och Ola att svara på aktierelaterade frågor som ställs på plats och presentera varsitt portföljförslag.

Föreläsningarna passar de flesta, men du har störst utbyte av dem om du har hållit på med aktier ett tag och inte är helt ny inom området.

wysiwyg_image

På de föreläsningsfria dagarna kan du (mot betalning) följa med på Solresors utflykter till Sicilien eller till de närbelägna orterna Tropea och Pizzo. På den senare utflykten ingår även ett besök på en vingård. 

 

Resan

Direktflyg från Arlanda och Landvetter tisdagen den 25 september. Buss till Landvetter kommer att ordnas från Malmö och Helsingborg. Planet från Arlanda går på morgonen och kommer tillbaka vid midnatt en vecka senare. Planet från Landvetter går på eftermiddagen och kommer tillbaka ungefär samma tid.

wysiwyg_image

Hotellet

Valtur Garden Calabria är en mycket trevlig semesteroas med italiensk medelhavscharm belägen i lugna omgivningar utanför den pittoreska småstaden Pizzo. Hotellet andas hög standard, välmående, nöje och avkoppling rakt igenom.

 

Valtur Garden Calabria erbjuder en fantastiskt sol- och badmiljö som passar alla. Här kan du njuta av två enorma pooler eller varför inte den härliga stranden Golfo di Sant´Eufemia som nås på en kort promenad genom hotellets skogsparti. Gillar du solnedgångar är stranden en magisk plats att vara på när dagen går mot sitt slut.

wysiwyg_image

För den som inte bara vill lata sig i en skön solstol vid poolen eller stranden erbjuder hotellet ett brett utbud av sporter, aktiviteter, kvällsshower och ett hälsocenter med bastu, jacuzzi, gym, massage och diverse skönhetsbehandlingar. Vistelsen blir extra semestervänlig med all inclusive, där det mesta ingår i priset. I den rymliga huvudrestaurangen serveras frukost-, lunch- och middagsbuffé. Det finns även à la carte-restaurang (mot avgift) samt ett flertal barer både vid poolen och på stranden.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.