Du är här

Aktieanalys och härliga utflykter i vackra Slovenien

  wysiwyg_image

   

  Har du tröttnat på charterresor, massturism och de gamla vanliga resmålen? Är du dessutom intresserad av att veta vilka aktier som är köpvärda? Då kan vi rekommendera Aktiespararnas resa till vackra och spännande Slovenien i mitten av maj. På programmet står bland annat aktieanalys och utflykter, men också god mat och trevligt umgänge.

  Slovenien är en mycket vackert alpland som ligger inklämt mellan Italien, Österrike, Ungern och Kroatien. Huvudstaden heter Ljubljana och strax norr därom ligger Domzale, dit resan går.

  Resan är åtta dagar lång och boendet är förlagt till det fina och familjära hotellet Ambient Hotel. Under resan kommer Aktiespararna att hålla tre aktieanalyspass, som går ut på att hitta köpvärda aktier. Dessa pass kommer att vara fyra timmar långa vardera, vilket medför att det finns tid för ett antal fina utflykter och även för en del egna aktiviteter. Bland annat besöks de magiska Postojnagrottorna och vackra Bled.

  Temperaturen i Domzale brukar i mitten av maj vara runt 20 grader, vilket medför att förutsättningarna för en behaglig resa bör vara goda. Lägg till utflykterna och analyspassen och du har förhoppningsvis en spännande vecka att se fram emot. Som grädde på moset avnjuter du resan i trevligt och aktieintresserat sällskap.

  Reseprogram

  wysiwyg_image

  Dag 1
  Flyg från Arlanda (via Kastrup) eller Kastrup på kvällen till Ljubljana. Ankomst till hotellet vid halv elva-tiden, och då serveras en enklare middag för den som så önskar.

   

  Dag 2
  På förmiddagen är det dags för ett första aktieanalyspass och efter lunch står utflykten "Lär känna Ljubljana" på programmet. Ljubljana är en mycket vacker huvudstad och under några timmar guidas vi runt i den på svenska. När vi kommer tillbaka till hotellet är det dags för middag. 

  wysiwyg_image

  Dag 3
  En heldagstur till vackra Bled, där vi inleder med att besöka det spektakulära slottet som är beläget högt över Bledsjön. Vi promenerar sedan ner till sjön och äter en lätt lunch på en bondgård, som har ett spännande museum och ett eget öl. Med en Pletna-båt åker vi sedan ut till den lilla ön i Bledsjön och besöker kyrkan där. Klockringningen sägs vara lyckobringande. Efter en lång dag är vi väl förtjänta av en god middag på hotellet.

   

  Dag 4
  Vi kör ett andra aktieanalyspass på förmiddagen och sedan har du eftermiddagen till eget förfogande. Vill du åka in till Ljubljana igen så ligger staden 20 minuter bort med buss eller tåg. Gemensam middag på hotellet.

  wysiwyg_image

  Dag 5
  Efter frukost är det dags för en heldagsutflykt med det trevliga namnet "Upplev det bästa av Slovenien". Vi inleder resan i sydvästlig riktning och styr kosan mot Sloveniens största turistattraktion, de fascinerande Postojnagrottorna. Vi åker in i grottorna med ett litet tåg som tar oss in i en förtrollad värld med fantastiska formationer av droppstenar. Grottorna ger utan tvekan ett minne för livet. Efter lunch åker vi till Ljubljana, där det blir provning av lokala viner och gott tilltugg. Middag äter vi när vi kommit tillbaka till hotellet.

   

  Dag 6
  Vi har ett avslutande aktieanalyspass på förmiddagen och ett intressant aktieportföljförslag presenteras. På eftermiddagen åker vi tåg till Ljubljana och avnjuter en slovensk afton med middag, folkloreshow, dans och musik.

  wysiwyg_image

  Dag 7
  Efter en lugn och skön morgon åker vi på förmiddagen till Radece, där det blir lunchkryssning på en rejäl timmerflotte på floden Sava. Vi fägnas generöst med mat, dryck och underhållning under turen och njuter av vacker och dramatisk natur. På kvällen äter vi avslutningsmiddag på hotellet.

   

  Dag 8
  Förmiddag och lunch på egen hand innan det är dags att åka till flygplatsen. För den som önskar kan vi arrangera en tur till Blomsterparken Volcji Potok Arboretum utanför Domzale. Maj månad tillägnas rhododendron och då är det också möjligt att se en fjärilsutställning i parken. Flyget lyfter strax efter fem och landar i Köpenhamn knappt två timmar senare. De som ska vidare till Stockholm kommer fram vid 21-tiden.

  wysiwyg_image

  Aktieanalys
  Att veta vilka aktier man bör satsa på är inte alltid det lättaste. Bara på den svenska börsen finns det cirka 800 bolag och det är naturligtvis en övermäktig uppgift för en privatperson att hålla koll på alla dessa. Hur ska man då göra för att komma fram till vilka aktier man ska satsa på? Aktiespararnas analysprogram Hitta kursvinnare är ett ypperligt hjälpmedel för detta ändamål och programmet kommer att ligga som grund för de tre analyspass som kommer att genomföras på resan. Med hjälp av programmet analyserar vi intressanta aktier och kommer fram till ett förslag på en lämplig aktieportfölj.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.