Du är här

Annonsera i världens största aktieorganisation!

wysiwyg_image

Nå kapitalstarka placerare genom våra räckviddskanaler - papperstidning, webbsajt, nyhetsbrev, evenemang, investerarerbjudnande, poddar eller webb-tv.

Här kan du läsa mer om våra aktuella evenemang.

Tidningen Aktiespararen

Aktiespararen är Nordens största aktie- och fondmagasin. Det är en affärstidning för alla som är intresserade av aktier och andra aktierelaterade investeringar. I varje nummer av tidningen finns aktieanalyser, branschgenomgångar samt reportage om bolag och aktiemarknaden, plus intervjuer med vd:ar och andra intressanta näringslivspersoner. Vi skriver även om fonder och pension samt sparjuridisk rådgivning. Aktualiteter som exempelvis bolag som är på väg till börsen, skattenyheter och andra relevanta ämnen.

Räckvidd:

Antal läsare:  112 000 (Orvesto Konsument 2016:2)

                           79 000 (Orvesto Näringsliv 2016) 

Upplaga:          65 800 exemplar (TS-upplaga helår 2015)

Utgåvor:                9 nummer/år

 

Aktiespararen är det självklara valet för intresserade och aktiva aktieplacerare. Hela 96 procent av läsarna äger svenska aktier, 60 procent placerar i svenska aktiefonder och 44 procent har en placeringsbar förmögenhet på 1 miljon kronor och uppåt. Majoriteten av läsarna är välutbildade, drygt 55 procent har minst två års högskolestudier, och är intresserade av värdepapper, olika placeringsalternativ och andra privatekonomiska frågor. De flesta av läsarna reser utomlands minst en gång per år och många är även intresserade kapitalvaror.

 • 28 procent har en placeringsbar förmögenhet på minst 2 miljon kronor
 • 40 procent sparar mer än 18 000 kronor per år
 • 49 procent månadssparar
NrUtgivningsdagMaterialdagar
123/130/12
227/26/2
33/413/3Deklarationsspecial, Fondbilaga
4 8/512/4
519/626/5Årsredovisningsspecial
621/831/7
725/94/9
830/109/10Fondtema
94/1213/11
www.aktiespararna.se
Aktiespararna.se
Aktiespararna.se är en av Sveriges största ekonomisajter. Här finns de senaste börs- och bolagsnyheterna, intervjuer samt aktuella råd och analyser av tidningen Aktiespararens egna analytiker. Det är också den naturliga digitala mötesplatsen för Aktiespararnas medlemmar.

Aktiespararna.se har cirka 260 000 unika besökare per månad och 1 400 000 sidvisningar. På sajten finns möjlighet att exponera sig mot den målgruppen via olika bannerformat.

 

Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Aktiespararnas digitala Nyhetsbrev utkommer två gånger i veckan. De cirka 60 000 mottagarna är delar av Aktiespararnas medlemmar och de som anmält intresse.

I Nyhetsbreven går vi igenom veckans händelser. På tisdagar lägger vi tyngdpunkt på marknadskommentarer med ett investering- och analysfokus, på lördagar längre reportage och artiklar.

Nyhetsbreven ger ett utmärkt tillfälle för dig att synas med din banner.

E-post Investerarregistret
Investeringserbjudande Aktiespararna
Vill du nå våra mest aktiva investerare?

Aktiespararnas Investerarregister består av cirka 12 500 mottagare med intresse för nyheter av investeringskaraktär. Oavsett om du är intresserad av att nå ut med ett emissionserbjudande, informera om en ny fond eller jobba i varumärkesbyggande syfte så får du som ensam annonsör genom ett Stand Alone-utskick mottagarens fulla uppmärksamhet via ett e-post utskick.

Öppningsgrad ca 35 %.

Vi gör max 2 utskick/dag.

Alla prenumeranter har gjort ett aktivt val för att ta emot erbjudanden kring investeringar.

Filmklipp
Ibland är rörlig bild en bättre lösning. Då kan ett reklaminslag i något av våra webb-tv-format vara ett alternativ. Eller varför inte vara med som sponsor?
Event
Medverka på Aktiespararnas evenemang runtom i Sverige! Aktiespararnas evenemang syftar till att skapa en mötesplats mellan investerare och börsbolag. På våra evenemang möter du en köpstark och intresserad målgrupp. På våra evenemang presenterar börsbolag sin verksamhet. Efter varje presentation följer en frågestund med moderator. På vårt mingelområde arrangeras en investerarmässa där medverkande bolag har möjlighet att ställa ut med en monter för att träffa investerare på plats.

Aktiespararna arrangerar årligen över 900 aktie- och fondträffar runtom i landet. Här kan vi erbjuda möjligheter att synas antingen lokalt på en ort där vi har en lokalavdelning eller centralt. Aktiespararna Event arrangerar varje år ett 40-tal evenemang från Malmö i söder till Umeå i norr. Våra största varumärken är Aktiedagen, Stora Fondkvällen, Småbolagsdagen samt Stora Aktiedagen. Hälften av våra evenemang sänds live och on demand via aktiespararna.se. Vi producerar årligen cirka 450 bolagspresentationer, har cirka 5 000 besökare på våra evenemang och över 100 000 webb-tv-tittare.

Läs mer på www.aktiespararna.se/evenemang

Vill du medverka på våra evenemang? Hör av dig till oss!

Lars Håkanson
Event & företagskontakter
Mobil: 0705 55 55 35
Epost: lars.hakanson@aktiespararna.se

Mikael Jansson
Eventkoordinator
Mobil: 0739 53 97 73
Epost: mikael.jansson@aktiespararna.se

Eventkalender 2017

DatumStadEvenemangPlats
23-janStockholmAktiekvällenCafé Opera
31-janLundAktiedagenMedicon Village
06-febGöteborgAktiekvällenElite Park Avenue
07-febUmeåStora FondkvällenUmeå Folkets Hus
08-febSundsvallStora FondkvällenQuality Hotel
13-febStockholmAktiekvällenCafé Opera
06-marStockholmAktiedagenOperaterrassen
14-marJönköpingAktiedagenHögskolan Jönköping
15-marLundAktiekvällenElite Hotel Ideon
27-marHelsingborgStora FondkvällenElite Hotel Plaza
28-marVäxjöStora FondkvällenIOGT-NTO
28-marGöteborgAktiekvällenUllevi Lounge
08-majGöteborgAktiedagenSvenska Mässan
15-majStockholmAktiedagenOperaterrassen
23-majMalmöAktiedagenKockum Fritid
12-junStockholmSmåbolagsdagenSheraton Stockholm Hotel
24-augGöteborgStora FondkvällenRadisson Sheraton
29-augStockholmAktiekvällenCafé Opera
11-sepStockholmAktiedagenOperaterrassen
13-sepNorrköpingStora FondkvällenLouis De Geer
25-sepGöteborgAktiedagenSvenska Mässan
27-sepMalmöAktiedagenKockum Fritid
11-oktUppsalaAktiekvällenEkonomikum
17-oktStockholmAktiedagenOperaterrassen
23-oktFalköpingAktiedagenPingstkyrkan
25-oktGöteborgAktiekvällenElite Park Avenue
06-novSkövdeStora FondkvällenScandic Billingen
06-novSödertäljeAktiekvällenScandic Skogshöjd
13-novStockholmStora AktiedagenHotel Birger Jarl
16-novLundAktiekvällenElite Hotel Ideon
27-novGöteborgStora AktiedagenSvenska Mässan
Podcast
Vi erbjuder sponsring i våra podcasts i form av skräddarsydda marknadsföringsmöjligheter. Alla våra podcasts finns representerade på Soundcoud, iTunes och i våra egna kanaler.

Aktiepodden

Med Aktiespararnas analytiker Carl-Henrik Söderberg, Dag Rolander och Gösta Carlberg.

I Aktiepodden diskuterar våra fyra analytiker det rådande börsläget och vad som kan tänkas styra detsamma framöver. Lyssnarna får även ta del av analytikernas egna tankar kring de aktier som de analyserat i det senaste numret av tidningen Aktiespararen.

 • Cirka 16 000 lyssnare per avsnitt
 • Publiceras en gång i månaden i samband med tidningssläpp.

 

Aktiespanarna

Med Joacim Olsson (vd Aktiespararna), Therese Lundstedt (vd Aktieinvest) och Philip Scholtze (vd Unga Aktiesparare)

Aktiespanarna är podcasten som innehåller allt. Tre vd:ar inom förbundet diskuterar aktuella börs-och ekonomihändelser av olika slag. Med både en stor gnutta humor och en ordentlig dos seriositet. Det mest aktuella från Aktiespararna, Unga Aktiesparare och Aktieinvest lyfts. Det blir en form av möte över gränserna. Avsnitten passar såväl nybörjaren som den mest insatte i aktie- och sparfrågor.

 • Cirka 8 000 lyssnare per avsnitt
 • Kommer ut en gång i månaden.

 

Ekonomiska klubben

Med Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark, Gunnar Ek (Aktiesparar-guru), Anders Elgemyr (vd och strateg på Jarl Securities) och Peter Malmqvist (Analyschef Remium).

Ekonomiska klubben är Aktiespararnas podcast för större perspektiv. Deltagarna i podden diskuterar makroekonomi i allmänhet och betydelsefulla händelser som påverkar världsekonomin i synnerhet. 

 • Cirka 9 000 lyssnare per avsnitt
 • Ekonomiska klubben kommer ut en gång varje månad.

 

Fondredaktör'n

Med Aktiespararnas fondredaktör Aron Sigblad och gäster.

I Fondredaktör'n står fondmarknaden i rampljuset. I varje avsnitt möter Aktiespararens fondredaktör Aron Sigblad välkända profiler inifrån branschen för att fördjupa sig i fondbolagens förvaltningsfilosofier, ta pulsen på diverse marknader och synliggöra de senaste trenderna. En blandning mellan branschperspektiv och spararperspektiv, alltså. Passar såväl nybörjaren som den erfarna spararen.

 • Cirka 9 000 lyssnare per avsnitt.
 • Kommer ut fredagar, två gånger i månaden.
Emissionserbjudanden
Kommunicera ditt emissionserbjudande i våra räckviddskanaler för att nå rätt målgrupp.

Bilaga eller emissionsannons i tidningen Aktiespararen

Genom att synas i Nordens största aktie- och fondmagasin når du cirka 112 000 kapitalstarka läsare med stort intresse för aktier.

Ett sätt att synas är genom en bilaga i tidningen Aktiespararen och i den presentera emissionserbjudandet samt att ha med en teckningssedel.

Ett annat förslag är att synas genom en emissionsannons i tidningen, där erbjudandet kan presenteras i korthet på en helsida.

Emissionsruta på www.aktiespararna.se

Aktiespararna.se är en av Sveriges största ekonomisajter och här når du drygt 260 000 unika besökare per månad. Med en emissionsruta i vårt nyhetsflöde kan du uppmärksamma ditt erbjudande och driva trafik till er landningssida eller prospekt. 

Mailutskick som ensam annonsör till vårt Investerarregister

Investeraregisteret består av mottagare som har tecknat sig för att få erbjudanden kring investeringar och särskilt med hänseende på emissioner. Genom ett utskick till vårt Investerarregister får du som ensam annonsör full uppmärksamhet för ditt emissionserbjudande. 

Företagspresentation / Vd-intervju

Ta möjligheten att presentera ditt bolag digitalt.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.