Du är här

"Yieldkurvan signalerar ekonomisk svaghet"

I avsnitt 13 diskuterar Aktiespararnas analytiker vad som händer på marknaden och vad som är värt att bevaka. I USA signalerar den alltmer utplattade avkastningskurvan (engelska yield-curve) ekonomisk avmattning. Vad säger denna relation oss? Vad kan det betyda för konjunkturen? 

Därefter diskuteras krisen i spanska storbanken Banco Popular, vars aktiekurs har fallit närmare 70 procent i år. Banco Popular handlas nu till ett pris dividerat med eget kapital på under 0,2 gånger, vilket återspeglar bankens betydande utmaningar och marknadens syn på nedskrivningsbehov. Efter raset är bankens marknadsvärde 1,2 miljarder euro. Vad driver utvecklingen? Hur ser riskerna ut i sektorn? 

Sist men inte minst svarar Christoffer på tittarfrågor; Tror han att det blir hyperinflation i Sverige? Skulle han blanka Amazon-aktien idag? Vilka risker finns med att blanka aktier? 

Det och mycket mer i dagens uppdatering. Om du tycker om det här inlägget ge oss en tumme upp, dela gärna med dig till vänner och bekanta och följ vår YouTube-kanal. Mer information finner du på www.aktiespararna.se

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.